Congrestival: blijvende trend of al op z’n einde?

Congrestival: blijvende trend of al op z’n einde?

Festivals zijn hot! We zijn dol op het sfeertje, de diversiteit van de foodtrucks en de vrijheid die je voelt als je meedanst op de maat van de muziek.  En waarom zou je dat gevoel niet doortrekken naar het zakelijke leven terwijl je relevante informatie opdoet? 


We hebben het hier over een congrestival. Juist ja. Een combinatie van congres en festival. Niet nieuw, maar ontzettend populair! Eigenlijk is het een congres in een festival jasje. "Op Papendal organiseren we al enige tijd diverse congrestivals voor onze klanten. Steeds vaker kregen (en krijgen wij nog steeds) de vraag om het te organiseren congres eens met andere ogen te bekijken. Hoe konden zij op een leuke manier toch de meest belangrijke informatie overbrengen. En belangrijker nog, dat het blijft hangen bij de bezoekers."


Een congrestival blijkt een succesformule. Weg met de ellenlange presentaties tijdens plenaire sessies in standaard zalen en kom maar op met de workshops, presentaties en netwerkpleinen in een informele, hippe en creatieve setting. Vergeet echter niet dat de inhoud van het congres nog steeds het allerbelangrijkste is! Maar het mag allemaal wat speelser, informeler en kleurrijker.


Tijdens een congrestival heeft de bezoeker vrije keuze in het programma. Zo kan de bezoeker zelf bepalen welke programma onderdelen voor hem/haar het meest van belang zijn. De dag sluit dan perfect aan bij de behoefte van de bezoekers. Een plenaire sessie kan dus ook gewoon nog, maar maak het facultatief. Beleving staat tijdens een congrestival hoog in het vaandel en dat is ook exact de reden waarom de bezoeker meer onthoudt. Als je zelf iets beleeft, word je nieuwsgierigheid geprikkeld en haal je er meer uit.


5 - 2-nice - Eventstyling - Papendal - Arnhem - VNG Belastingconferentie 2018 - Naar een duurzaam belastingklimaat - Groen - Recycle - Concept op maat.JPG


Tip: maak een duidelijk programma overzicht en communiceer daarop waarom jouw bezoeker baat heeft bij het bezoeken van dat onderdeel en waarom zij deze sessie dus niet mogen missen. 


De sfeer tijdens een congrestival is belangrijk. Je kunt denken in specifieke thema’s en dit doorvoeren in de aankleding en de catering. Foodtrucks zijn daarbij (bijna) onmisbaar. De sfeer is informeler en gemoedelijker, waardoor jouw bezoekers makkelijker verbindingen leggen en met elkaar gaan netwerken. 


We kunnen wel concluderen dat een congrestival nog lang niet op zijn einde zit. Sterker nog, we staan nog maar aan het begin van een nieuw tijdperk waarbij de organisatie van traditionele zakelijke evenementen plaats maken voor hippe, informele en creatieve (netwerk) dagen. Bezoekers kiezen zelf welke onderdelen voor hun het meest relevant en waardevol is. Zo organiseer je voor iedereen een congres op maat. Wanneer organiseer jij jouw eerste congrestival?

www.winnendoejezo.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

Waarom Koninklijke Jaarbeurs werd verkozen tot Beste Congreslocatie van 2022

Waarom Koninklijke Jaarbeurs werd verkozen tot Beste Congreslocatie van 2022

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Advertenties