5 boeken die eventplanners deze zomer moeten lezen

5 boeken die eventplanners deze zomer moeten lezen

Heel wat eventprofessionals genieten deze weken van een welverdiende vakantie. Ben jij een boekenwurm en wil je je tijd op het strand of in de bergen nuttig besteden? Enkele boekentips!

 

Er worden heel wat boeken gelezen op onze redactie. Naar jaarlijste traditie stelden we dan ook onze TOP 5 van boeken samen die je dit jaar als event organisator gelezen moet hebben.

 

 

1. Time to pop-up - Dieter Veulemans

Pop-ups zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze bieden een innovatieve oplossing aan bestaande en toekomstige ondernemers en retailers. Maar wat is nu de kracht van een pop-up? Hoe begin je aan zo'n tijdelijke winkel en hoe maak je hem succesvol?

 

Time to pop-up gidst je doorheen meer dan vijftig cases van inspirerende pop-ups over heel de wereld waaronder Tomorrowland, Pleasure Store van Magnum, Adidas en Opera Antwerpen. Met de handige checklist en vele tips en tricks kun je meteen aan de slag.

 

Dieter vertelt over zijn boek in deze eventplanner.tv aflevering:

 

 

Zin gekregen om je te laten inspireren?

Bestel 'Time to popup' nu - € 29,99

 

 

 

2. Unfair advantage - Carole Lamarque

Hoe zet je de concurrentie buitenspel? Als de wereld een dorp wordt, moet jouw bedrijf naast de wereldspelers kunnen blijven staan. Dat kun je door volop in te zetten op je Unfair Advantage. Niet om beter te zijn dan de marktleider, maar om vanuit je extreem unieke identiteit de speler te worden die iedereen benijdt. De beste concurrentie is immers nog steeds... geen concurrentie. Unfair advantage is een marketingboek dat ook voor eventplanners en eventbedrijven boeiende nieuwe inzichten oplevert.

 

Ook Carole Lamarque was eerder dit jaar in onze studio om een tipje van de sluier te lichten:

 

 

Wil je het volledige verhaal? Bestel het boek nu meteen:

Bestel 'Unfair advantage' nu - € 29,99

 

 

 

3. To the point presenteren - Edouard Gruwez

Overtuigend presenteren zonder moeite Een presentatie staat of valt met de inhoud Hoe overtuig ik mijn publiek? Hoe ben ik bondig en toch volledig? En wat als ik echt weinig tijd heb? Presentaties zijn niet weg te denken uit het dagelijkse professionele leven. Ze zijn het werktuig bij uitstek om belangrijke beslissingen voor te bereiden. En toch zijn ze vaak een bron van ergernis of zijn ze puur tijdverlies. To the point leidt je terug naar waar het echt om gaat: de inhoud.

 

 

Wil jij ook presenteren als een pro?

Bestel 'To the point presenteren' nu - € 29,99

 

 

 

 

4. Maak je event toegankelijk - Marianne Dijkshoorn

 

Festivals, vergaderingen, feesten en congressen, voor mensen met een beperking is het vaak een hele tour om een event te bezoeken. Terwijl het helemaal niet moeilijk is om een bijeenkomst zo in te richten dat iedereen zich gastvrij onthaald voelt. Je moet alleen even weten waar je op moet letten. 


In dit boek laat Marianne Dijkshoorn zien hoe je je evenement met simpele ingrepen toegankelijk maakt voor mensen met een beperking.

 

 

Laat mensen met een beperking niet in de koude staan op jouw evenement:

Bestel 'Maak je event toegankelijk' nu - € 22,95


 

 

5. Onsterfelijke onderneming - Fons Van Dyck

De levensduur van ondernemingen wordt steeds korter. Velen zullen de komende jaren verdwijnen, slechts enkelen zullen succesvol overleven. En dat is niet anders voor eventbedrijven Wat maakt een onderneming onsterfelijk in deze disruptieve tijden? Fons was eerder te gast bij Kevin in de eventplanner.tv studio:

 

 

Overtuigd? Bestel het boek nu meteen:

Bestel 'Onsterfelijke onderneming' nu - € 29,99

 

 

 

Bonus: EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten

Wil je relevant blijven in de eventsector van morgen? Dan is het nieuwe boek van Kevin een must-read. Hij laat zien hoe je echt impact kunt creëren met het organiseren van buitengewone evenementen, hoe je je evenementen op een hoger niveau kunt tillen door storytelling-technieken uit Hollywood toe te passen, hoe je je events efficiënter kunt organiseren met 'agile' projectmanagement uit Silicon Valley, hoe je je events beter kunt marketen met een marketingstrategie van Google en met growth hacking, ... Kortom, het boek EVENTPLANNER is een must-read voor elke eventmanager die relevant wilt blijven.

 

 

Bestel het meest verkochte eventboek hier:

Bestel 'EVENTPLANNER' nu - € 34,99

(ook verkrijgbaar in PDF voor € 17,50)

 

 

 

Heb je zelf nog boekentips? Deel ze in een reactie onder dit artikel!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Haal meer energie uit jouw event #OpPapendal!

Haal meer energie uit jouw event #OpPapendal!

Advertenties