Checklist: Hoe veilig is jouw evenement

Checklist: Hoe veilig is jouw evenement

Cato Thommis maakte voor haar bachelorproef aan de Hogeschool PXL in Hasselt een whitepaper over veiligheid op evenementen. Check it out, want je kunt deze checklist hier downloaden!

 

Volgens Cato is veiligheid op evenementen vaak onterecht geen prioriteit. Niet ideaal, want als organisator ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van alle betrokkenen. De onduidelijke wetgeving is volgens de studente communicatiemanagement een belangrijke oorzaak. Om een leidraad te bieden, schreef zij een checklist waardoor je als organisator de veiligheidspijnpunten van je evenement eenvoudig in kaart kunt brengen.

 

 

Stappenplan

Hoe begin je aan een veilig event voor je bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen? Cato schetst eerst een duidelijk stappenplan: van een risicoanalyse, naar preventiemaatregelen, een geïntegreerd veiligheidsplan, tot het uitvoeren en het beoordelen van de maatregelen.

 

 

Checklist

Uit de risicoanalyse blijkt welke elementen een gevaar kunnen vormen voor jouw evenement. In de checklist staan de belangrijke aspecten opgelijst, zoals bijvoorbeeld de locatie/terrein. Is die ruim genoeg? Is er een goede spreiding van drukke zones en wachtrijen? Heb je voor een vlotte uitstroom gezorgd? De lijst omvat verder elementen zoals beveiliging, veiligheid van medewerkers, catering, genotsmiddelen, geluid, afval, attesteringen, ...

 

Hoewel de whitepaper niet volledig claimt te zijn, is de checklist een handige tool. Door het invullen krijg je een helder beeld van hoever je staat met de veiligheid van je evenement. Knap werk van deze studente!

 

 Download de checklist hier

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

 Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Advertenties