Internet uit de lucht...

Internet uit de lucht...

Maandag 24 juni was het helaas weer raak in Nederland. Een landelijke storing op een mobiel netwerk, ditmaal op het KPN netwerk. De hulpbehoevenden worden hierdoor uiteraard het meest geraakt, maar stel dat dit tijdens je evenement was gebeurd?

 

"Als totaal leverancier op het gebied van ICT voor evenementen geven wij altijd hetzelfde advies aan organisaties: vertrouw niet op de publieke netwerken als het gaat om internet voor je evenement", vertelt Andrew Rijnbeek van GIGTECH. "Zeker, het gaat altijd goed tot nu toe. Maar de druk op de netwerken wordt steeds groter. Vodafone plaatste dit jaar al geen steunmasten bij de meeste evenementen. Veel steunzenders van providers staan gezamenlijk in 1 mast, waar regelmatig in de aansturing of stroomaanvoer ook dingen misgaan. De kans op uitval wordt steeds groter."

 

Ongeacht met wie je in zee gaat, laat je ICT leverancier het internet verzorgen via een gerenommeerde internet provider. Vraag altijd om een back-up verbinding, zodat bij uitval er omgeschakeld kan worden en al je kritische processen, van PIN, kaartverkoop, VoIP telefonie tot je livestreams altijd doorgang zullen vinden. Het is áltijd de investering waard, een halve dag niet kunnen PINnen kost uiteindelijk meer dan al die jaren je internet voorziening goed op orde hebben.

 

GIGTECH levert bovendien sinds begin dit jaar iets unieks: "Wij bouwen ons eigen LTE (4G) netwerk op, waardoor we letterlijk internet uit de lucht kunnen plukken. Met een groot bereik tot wel 3 kilometer is het dé ideale oplossing om snel en betrouwbaar op veel plekken op je evenement een internet verbinding te realiseren. Mét de zekerheid van een back-up verbinding én ondersteuning op locatie. Iets dat de publieke providers niet faciliteren! Het is de ideale oplossing voor cashless evenementen, waarbij veel barren en foodtrucks van internet moeten worden voorzien. Maar ook verrijdbare internetpunten zijn nu mogelijk, zoals een bierrugzak, koffiekarretje of een camera man met een livestream. Dit seizoen hebben we mét succes o.a. Libelle Zomerweek, Pinkpop, Amsterdam Open Air en Toffler festival van deze oplossing voorzien."

 

De ontwikkelingen op draadloos vlak staan niet stil, en zo ook GIGTECH niet. "Met de komst van 5G worden de mogelijkheden alleen maar groter. De providers zullen nog jaren nodig hebben om de beloofde snelheden door heel het land te halen. Wij zijn al voor de evenementenbranche aan de slag om de voordelen zo snel mogelijk, in eigen beheer, mogelijk te maken."

www.gigtech.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo ziet coronabarometer er voorlopig uit in België: cultuur open, festivals bij ‘groen’ of 'oranje'

Zo ziet coronabarometer er voorlopig uit in België: cultuur open, festivals bij ‘groen’ of 'oranje'

Rutger Bremer: Zo organiseer je succesvolle events in minder tijd

Rutger Bremer: Zo organiseer je succesvolle events in minder tijd

Zo werkt de coronabarometer voor evenementen in België

Zo werkt de coronabarometer voor evenementen in België

Advertenties