Hoe event technologie te gebruiken?

Hoe event technologie te gebruiken?

Technologie voor events evolueert snel. Van online registratie tot ticketing, gepersonaliseerde event apps, dashboards die verrijkt zijn met data tot gecustomiseerde chatbots die de klantenervaring verbeteren.

 

Meer en meer bedrijven, eventorganisatoren en instellingen hebben het 'manuele' management van hun events vervangen door gedigitaliseerde alternatieven. Vandaag is het bijna onmogelijk je in te beelden dat je een event organiseert zonder event software te gebruiken. Je hebt altijd verschillende oplossingen ter beschikking voor verschillende logistieke uitdagingen.


Door de brede aanwezigheid van event technologie is het moeilijk om onderscheid maken tussen een must-have en een nice-to-have.

  • Heb je een blockchain platform nodig om tickets te verkopen?
  • Heb je face recognition nodig in de plaats van de ‘klassieke’ QR-codes op je badges bij het inchecken?
  • Is het wenselijk om augmented of virtual reality belevingen op te zetten voor je gasten, of volstaan traditionele sightseeing rondleidingen?

Deze en vele andere dilemma’s worden voor onze sector belangrijker door de voortdurende verdere ontwikkeling van event technologie. Hoe weet je nu of dat platform, app of software de beste optie is voor jouw event?


Om een antwoord te geven op jouw vragen, nodigen we je uit om naar dit lijstje van event tech toepassingen te kijken:

 

 

Kies naadloze en onzichtbare digitale oplossingen

Je event technologie mag niet in de weg zitten van de bezoekerservaringen. In tegendeel, die moet naadloos integreren met het event design. Bijvoorbeeld, je check-in applicatie moet je gasten helpen om de locatie eenvoudig binnen te komen (zoals bijvoorbeeld een QR-code te laten scannen).


Langs de andere kant, je event app mag niet met te veel aandacht gaan lopen. Je wil toch dat je bezoekers zich concentreren op je event, en niet op hun schermpjes, niet?

 

 

Implementeer technologie enkel als een event strategie enabler

Zelfs al denk je dat het een must-have is, als je tijd en geld wil besparen, let er dan op dat de event technologie je event strategie versterkt. Als je je gasten wil segmenteren zodat je verschillende e-mailcampagnes kunt voeren of verschillende programma’s kunt aanbieden, dan moet je eventplatform dit ondersteunen.


Als je er zeker van wil zijn dat je event echt waardevolle netwerkmogelijkheden biedt, dan moet je eventtool dit toelaten.

 

Event technologie kan veel meer dan je enkel te helpen met de logistiek. Je kunt er de visie van je event mee omtoveren naar de realiteit en op die manier de gewenste resultaten bereiken.

 

 

Ga voor een zachte leercurve en makkelijke set-up

Wanneer je voor het eerst met nieuwe technologie werkt, dan is er altijd een leercurve. Eerst leer je hoe het werkt, en dan kun je uitvinden hoe het aan te passen aan jouw specifieke noden.


Goede event technologie bedrijven zullen altijd proberen de tijd dat jij bezig bent om hun platform te leren kennen, zo beperkt mogelijk te houden.

 


Vergeet niet dat event technologie voor minder stress moet zorgen, niet voor meer!

Als je meer tijd bezig bent met de technologie dan met je manuele acties, dan gebruik je een vreselijk, of vreselijk oud systeem.


Event technologie in 2019 moet net stress verminderen door gemakkelijke oplossingen aan te bieden. Automatisatie is bedoeld om een snellere en minder stressvolle manier te hebben om oude en vervelende problemen op te lossen.

 

 

Gebruik event technologie om echte problemen en uitdagingen op te lossen

Je moet event technologie niet inzetten omdat het ‘hot’ is of omdat anderen het gebruiken. Zet je eventteam samen en noteer alle uitdagingen waar jullie voorstaan.

 

Je (logistieke) problemen exact kennen, zal je helpen om de beste technologie partner te kiezen die je de juiste oplossingen op jouw maat aanbiedt.

 


In het kort

De beste event tech start-ups en –bedrijven focussen niet langer op je simpelweg te voorzien van een digitale oplossing voor je logistieke problemen. Ze ontwikkelen competitieve producten en diensten. Ze stellen je in staat om met hun technologie jouw event strategie in realiteit om te zetten. Hun producten zijn aangepast aan jouw noden, en begeleiden je door het hele proces. Zorg er zeker voor dat je samenwerkt met het juiste event technologie bedrijf. Veel succes!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Sinterklaas - animo vzw
Wegens afzegging heeft sinterklaas een plaats vrij op nu zat 27 nov 2021
Sinterklaas - animo vzw|
23 November 2021

Dag lieve kindjes mama’s, papa’s, oma’s, opa’s  

Sinterklaas, kijkt er naar uit om jullie terug te kunnen bezoeken.

De pieten en mieten kunnen niet wachten om grapjes uit te halen, samen kunnen dansen en lachen.

De kinderen een handje en knuffel kunnen geven en natuurlijk hun pakje niet vergeten.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe houd je je publiek geboeid tijdens een online event?

Hoe houd je je publiek geboeid tijdens een online event?

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Advertenties