The Roast Workshop... Wie durft het aan?

The Roast Workshop... Wie durft het aan?

Het ComedyTeam verzorgt naast professionele comedyshows ook diverse workshops op gebied van humor zoals improvisatie, stand up comedy, ranking your collegues en spreken zonder angst.

 

Eén van de populaire workshops is de roast workshop. Na uitleg wat comedy eigenlijk is wordt er met voorbeelden en tools uitgelegd hoe je dagelijkse zaken op kan blazen tot bizarre, hilarische of ludieke situaties.

 

Al decennia lang is het voor Amerikaanse comedians een grote eer om ‘geroast’ te worden. Ook in Nederland wordt dit fenomeen steeds populairder. Tijdens de roast workshop leert u van een ervaren comedian of cabaretier hoe u uw naaste collega, vriend of familielid op hilarische wijze te beledigen. Gek genoeg is dit beledigen juist om de persoon te eren, omdat deze persoon iets bereikt heeft. "You only roast the ones you love!" Hierbij kun je denken aan een vrijgezellenfeest, jubilaris of voor het management. Dit wordt gedaan door het bedrijf en de aanwezige personen op de hak te nemen door rake grappen en overdreven anekdotes. Tijdens de roast workshop worden er zowel ware als verzonnen anekdotes over die persoon verteld. Het is de bedoeling dat de persoon die geroast wordt, de grappen niet als een serieuze aanval of belediging ziet. Het doel is nooit om elkaar hard en goed te raken, maar vooral om hard en goed te lachen mét elkaar.

 

Het succes van humor op de werkplek is een serieuze zaak. De gedachte is dat mensen die van een grapje houden zaken beter kunnen relativeren, flexibel zijn, creatief zijn en goed met stress kunnen omgaan. Managers die om zichzelf of moeilijke situaties kunnen lachen, worden bovendien toegankelijk gevonden. Ze lijken meer gevoel te hebben voor de uitdagingen waar het team voor staat. Onderzoek heeft aangetoond dat humor bijdraagt aan productiviteit en 37% aan hogere sales. Zelfs problemen werden sneller opgelost doordat humor ervoor zorgt dat dopamine in ons systeem wordt aangemaakt. Hierdoor pak je dingen sneller op en wordt je creatiever en productiever. Uiteindelijk zal dit resulteren tot een ontspannen sfeer op de werkvloer. Wil je het toch nog een stapje minder? Dan heeft het ComedyTeam ook andere leuke workshops zoals stand up comedy of ranking your collegue!

 

Naast diverse comedy workshops doet Het ComedyTeam ook aan professionele comedyshows met top comedians voor zowel bedrijven, feesten, festivals, beurzen, café’s en restaurants. Voor meer info surf naar:

www.comedyteam.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

6x waarom fysieke evenementen onvervangbaar zijn

6x waarom fysieke evenementen onvervangbaar zijn

Organiseer je volgende meeting in deze toplocatie in Oostende

Organiseer je volgende meeting in deze toplocatie in Oostende

'Inspire your Tribe' met To The Point Events

'Inspire your Tribe' met To The Point Events

Advertenties