Meetings met een twist

Meetings met een twist

Gemiddeld vergaderen we 6,5 uur per week, dat is 300 uur per jaar. Daarbovenop verwerken we dagelijks 105.000 woorden aan informatie, om nog maar te zwijgen over al die overvolle mailboxen. Daarom zet Thermae jou én je team even op weg met vijf verfrissende tips om zonder ballast aan je volgende meeting te beginnen.

 

Want efficiënt vergaderen is niet de taak van één persoon, maar een gedeelde verantwoordelijkheid van het hele team.

 

 

1. Verandering van spijs doet eten

Plan je volgende meeting buitenshuis met eventueel een overnachting. Een nieuwe plek werkt vaak inspirerend en je deelnemers komen uitgerust en zonder filestress aan de vergadertafel.

 

 

2. Wees duidelijk

Eén van de grootste ergernissen bij vergaderen is het gebrek aan een goede agenda en duidelijke afspraken. Zorg bij voorbaat dat iedereen weet waar je vergadering over zal gaan, wie aanwezig zal zijn en waarom.

 

 

3. Beperk de tijd

Maximaal één uur vergaderen is een goede vuistregel, omdat een periode van één uur makkelijk te blokkeren is in ieders agenda's. Daarnaast blijven deelnemers geconcentreerd waardoor de vergadering efficiënt verloopt.

 

 

4. Activeer

Vraag bij afloop aan elke deelnemer wat er beter kon en hoe je dit de volgende keer kan aanpakken. Zo komen alle collega’s aan het woord en krijgt iedereen de kans om zijn mening te delen.

 

 

5. Beloon

Koppel het nuttige aan het aangename. Niets leuker dan een lekker hapje/drankje tussendoor of wat dacht je van een ontspannend bezoekje aan de sauna om de dag af te sluiten? Dit komt de sfeer in je bedrijf en de onderlinge collegialiteit alleen maar ten goede!

 

 

Thermae Boetfort

De vergaderzalen van Thermae Boetfort zijn dankzij hun ligging vlakbij Brussel makkelijk te bereiken vanuit het hele land. Het kasteel is een unieke locatie om samen met je personeel of gasten een succesvolle meeting te organiseren. Verschillende vormen van catering (ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes) zijn mogelijk en bovendien kan de vergadering gecombineerd worden met wat ontspanning in het wellnesscentrum of het schoonheidsinstituut. Ook logeren kan ter plaatse en een ruime parking is voorzien.

 

Meer weten? Plan een bezoekje en bespreek ter plaatse de verschillende mogelijkheden of stuur een mailtje naar incentives@thermae.com voor een voorstel op maat.

www.thermae.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe krijg je snel antwoord op je e-mails?

Hoe krijg je snel antwoord op je e-mails?

Risico’s van adverteren rond viral video’s

Risico’s van adverteren rond viral video’s

Event professionals hebben er vertrouwen in

Event professionals hebben er vertrouwen in

Advertenties