Rock Werchter laat milieu impact berekenen

Rock Werchter laat milieu impact berekenen

Dit jaar laat Rock Werchter voor de eerste keer haar ecologische voetafdruk berekenen. Op die manier hoopt het festival een beter zicht te krijgen op de impact die Rock Werchter heeft op het milieu.

 

Energieverbruik, mobiliteit, afval, water, dagelijkse activiteiten en catering tijdens het vierdaagse rockfestival in Werchter worden dit jaar stevig onder de loep genomen, aldus de organisatie. Met de resultaten van het onderzoek wil het festival het volgend jaar beter doen door meer gerichte en duurzame maatregelen te nemen.

 

Ook bij de voorige edities had de organisatie al ook voor het milieu. Het gebruik van openbaar vervoer was inbegrepen in het festivalticket, zodat festivalgangers de auto konden thuislaten. De ingezette Lijn-bussen rijden op een biodieselmengsel en zijn voorzien van een roetfilter. Het festival moedigt zijn bezoekers ook ieder jaar aan om afval te sorteren. Wie 20 drankbekers binnenbrengt, krijgt een drankbonnetje. De energie die via het elektriciteitsnet wordt afgeleverd in het festivalpark is afkomstig van Nuon, een leverancier van groene stroom.

 

De Europese overkoepelende festivalfederatie Yourope bekroonde Rock Werchter en TW Classic met een 'Green n Clean award' voor de tot op heden geleverde inspanningen voor het milieu.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures