Trends en tips voor event met topuitstraling

Trends en tips voor event met topuitstraling

Van der Maarel Eventstyling volgt de laatste trends en zet een aantal ideeën op een rij, inclusief praktische tips waarmee je jouw event een topuitstraling geeft.

 

"Met ruim 60 jaar ervaring in event styling komen we regelmatig tegen dat klanten, in de aankleding van hun evenement, ons om advies vragen met betrekking tot het maken van bepaalde keuzes", vertelt Cees Van der Maarel.

 

 

De trends voor 2019: Sophisticated en Puur

Eind 2018 maakte de speelse festivaltrend plaats voor de meer volwassen en sophisticated look. Deze look zet zich ook zeker door tot ver in 2019. De budgetten nemen toe en er wordt uitgepakt met stijlvolle decoratie.

 

Van der Maarel kiest dan ook in weer 2019 voor rijke stoffen gecombineerd met natuurlijke materialen in de mix met goud- en koperaccenten. Het in 2018 gelanceerde stylingconcept Metropolitan sluit naadloos aan op deze trend.

 

Ook de Scandinavische en botanische trend zet in 2019 door. Natuurlijke materialen zoals hout, meubilair geïnspireerd op Scandinavisch design, sfeervolle groendecoratie en puur bloemwerk zijn niet weg te denken bij de styling van een evenement. Het zijn juist deze elementen die de juiste sfeer en dimensie creëren. Begin volgend jaar zal Van der Maarel de branche verrassen met een stylingconcept volledig gebaseerd op deze trend.

 

 

Tips: Denk aan je doelgroep

De belangrijkste tip voor de perfecte styling van een events is volgens Van der Maarel:

 

Verlies de doelgroep van uw event niet uit het oog. Iedereen weet, smaken verschillen en wat u mooi vind als organisator, wil nog niet zeggen dat de doelgroep dat ook vindt.

 

Kijk dus goed of je te maken hebt met B2B, B2C, mannen of voornamelijk vrouwen, inventariseer wat daar het beste bij past en welke boodschap je als organisator wilt overbrengen.

 

 

Think BIG!

Geef de voorkeur aan een ruime loungebank en een paar grote eyecatchers, boven veel kleine, die maken het geheel snel rommelig en onrustig. Grote eyecatchers geven uw event stijl en sfeer. Kleine details zijn echter wel heel belangrijk! Die maken het event af en zorgen voor een finishing touch.

 

 

Go green!

Verse bloemen en natuurlijke groendecoratie geven net die extra sfeer en ambiance aan uw event. Het straalt natuur en ambacht uit. Echter zijn niet alle bloemen het hele jaar door beschikbaar. Belangrijke tip kies voor verse seizoensbloemen en houdt niet altijd vast aan de kleuren van het logo. Kleiner budget? Er zijn volop mogelijkheden in groendecoratie en past perfect in de pure en botanische trend voor 2019.

 

 

Meer tips?

Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten die van invloed zijn op het succes van jouw evenement, met deze tips ben je in ieder geval goed op weg. "Zelf begeleiden en adviseren wij onze klanten uitvoerig bij de styling en uitvoering van hun event. Wilt je hier graag meer over horen, neem dan direct contact op ons team."

 

Inspiratie nodig? Bekijk de laatste concepten op:

www.vandermaarel.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De PFL-Group, totaalaanbieder van audiovisuele materialen, content en diensten

De PFL-Group, totaalaanbieder van audiovisuele materialen, content en diensten

Het einde van de festivalmunt? Wat zou dat betekenen voor jou als event organisator?

Het einde van de festivalmunt? Wat zou dat betekenen voor jou als event organisator?

Onverwacht: de gedurfde terugkeer van Fyre Festival

Onverwacht: de gedurfde terugkeer van Fyre Festival

Advertenties