Eventsector ontsnapt aan 'grote terroristische aanslag'

Eventsector ontsnapt aan 'grote terroristische aanslag'

Zeven mensen zijn opgepakt die van plan waren 'een grote terroristische aanslag' te plegen. De bende, met als spilfiguur een 34-jarige man van Iraakse afkomst, zou van plan geweest zijn om met bomvesten en kalasjnikovs een aanslag te plegen op een evenement. Elders wilden ze een autobom tot ontploffing brengen.

 

Op welk evenement ze het gemunt hadden, heeft het Openbaar Ministerie niet bekendgemaakt. De verdachten zijn tussen 21 en 34 en werden opgepakt in Arnhem en in Weert. Ze zijn afkomstig uit Arnhem, Rotterdam, Huissen en Vlaardingen. Bij de arrestaties vond de politie vijf handvuurwapens. De Nederlandse inlichtingendiensten hadden een tip gekregen dat de Irakees met een groep een aanslag wilde plegen. In 2017 werd hij nog veroordeeld voor een poging tot reizen naar IS-strijdgebied.

 

De verdachten waren duidelijk op zoek naar kalasjnikovs, handgranaten, handvuurwapens, bomvesten en grondstoffen voor één of meerdere bommen. Zij zochten ook mogelijkheden voor een training met vuurwapens en het gebruik van die bomvesten.

 

Lees ook:

Column: Hoe moet het nu verder? Een nuchtere analyse van terreur op events

Bron: HLN 28/9 via License2publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures