Tips voor een geslaagd winter evenement!

Tips voor een geslaagd winter evenement!

De laatste jaren schieten ze als paddenstoelen uit de grond: winterse evenementen. In de maanden december en januari zijn er in veel steden evenementen te vinden in winterse sferen. Een kerstmarkt of winters foodfestival, bijna altijd voorzien van een ijsbaan of schaatsbaan.

 

Kontent Structures verzorgt al jaren winterse evenementen en geeft graag advies.

 

 

Voorbereiding

Een winter evenement heeft een ruime voorbereiding nodig. Je dient minimaal 4-6 maanden van tevoren te beginnen met de voorbereidingen. Dit is wel afhankelijk van de grootte van jouw evenement en welke voorzieningen je nodig hebt. "Bij Kontent Structures worden we met enige regelmaat 2 á 4 weken voorafgaand aan het evenement gebeld voor mogelijkheden en beschikbaarheid. Dit is niet alleen voor jou zeer stressvol om het evenement nog rond te krijgen maar dat kans is ook zeer groot dat er geen tentaccommodaties of ijsbanen meer beschikbaar zijn."

 

Maak een draaiboek voor het evenement met daarin een to-do lijst. Zorg ervoor dat je in ieder geval de tentaccommodaties en/of ijsbaan zo spoedig mogelijk aanvraagt.

 

 

Deskundige partner

Zoek een deskundige partner op voor het leveren van alle voorzieningen die je nodig hebt. Wanneer je bij een ervaren partner uitkomt, kunt je sparren over de invulling en kan deze je voorzien van deskundig advies dankzij de vele jaren ervaring met dit type evenementen. Aspecten waar je wellicht niet aan heeft gedacht kunnen nog op tafel komen. Daarnaast weet je met een ervaren partner dat je kunt rekenen op kwaliteit van materialen en diensten.

 

 

Locatie

De locatie van uw evenement is erg belangrijk. De sfeer wordt voor een groot gedeelte bepaald door de evenementenlocatie. Is jouw locatie goed te bereiken? Ligt deze niet te afgelegen? En bovendien, is de locatie groot genoeg om eventueel een ijsbaan inclusief tentaccommodaties te plaatsen?

 

 

Tentaccommodaties

Het winterse weer is onvoorspelbaar. Neem daarom geen risico tijdens jouw winter evenement en kies voor tentaccommodaties om jouw faciliteiten in te huisvesten en eventuele ijsbaan te beschutten.

 

 • Aluhal
  Een aluhal kan tijdens winterse evenementen op verschillende manieren ingezet worden. Heb je graag een overdekte ijsbaan? Dan is het mogelijk om een aluhal overkapping te plaatsen over de ijsbaan heen. Dit kan met witte dakzeilen maar ook met transparante dakzeilen, voor een bijzondere en ruimtelijke uitstraling.

  Naast het overkappen van een ijsbaan kan een aluhal ook gebruikt worden om een horecagelegenheid te creëren. Wil je tijdens het evenement een pop-up restaurant plaatsen? De aluhal is zeer geschikt als tijdelijk restaurant. Een passende verwarmingsinstallatie is natuurlijk een must, en er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor glazen wanden waardoor uw bezoekers uitzicht hebben op de rest van het evenement.
   
 • Pagodetenten
  Een pagodetent is als tentaccommodatie een duizendpoot. Wanneer je in de aluhal een horecagelegenheid hebt gevestigd kan een pagodetent dienen als keukentent, waardoor je geen ruimte verliest in jouw tijdelijke restaurant.

  Pagodetenten zijn ook uitermate goed bruikbaar als uitgiftepunten van schaatsen maar ook als horecapunt, voor de uitgifte van eten en drinken. Met name voor winterse toepassingen worden onze pagodetenten uitgevoerd met kunststof zijwandpanelen, glaswanden en deuren. "Onze pagodetenten zijn niet alleen met wit of transparant dakzeil verkrijgbaar maar ook in diverse andere kleuren: Mosgroen, Dijon (Mosterdgeel), Dark Blue, Burgundy (Wijnrood), Concrete (Antraciet) en Pepper (Taupe)." Gekleurde pagodetenten zijn de 'kers op de taart' en geven jouw winterse evenement net wat meer uitstraling.

Ontvangt je graag een persoonlijk advies over winterse evenementen of ben je op zoek naar een sparringpartner? "Bij Kontent Structures hebben we jarenlange ervaring in het verhuren van tentaccommodaties voor winterse evenementen. Daarnaast werken we met vaste partners op het gebied van ijsbanen. Neem contact met ons op! Maar wacht niet te lang, aankomende winter loopt al aardig vol!"

www.tentenverhuur.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

3 goede redenen om reviews te plaatsen

3 goede redenen om reviews te plaatsen

Locatietip Arnhem: Eventlocatie Venue13 organiseert bezichtigingsdag

Locatietip Arnhem: Eventlocatie Venue13 organiseert bezichtigingsdag

3 gouden tips om de ROI van je event te vergroten door slim om te gaan met je eventbudget

3 gouden tips om de ROI van je event te vergroten door slim om te gaan met je eventbudget

Advertenties