Haal meer uit je evenement met deze online toepassingen

Haal meer uit je evenement met deze online toepassingen

Je hebt een evenement gedraaid en daarbij ongetwijfeld gebruik gemaakt van internet. Natuurlijk heb je de juiste leverancier gekozen, die alles perfect voor je heeft uitgevoerd.


Er bestaan talloze online toepassingen om je evenement naar een hoger niveau te tillen, waar jouw ICT leverancier een hele belangrijke rol in gaat spelen.

 

 

Bezoekersinteractie

Je kunt al op een heel laagdrempelige manier je bezoekers aan je evenement laten deelnemen... met real-time stemrondes, quizzen of evaluaties via een app of mobiele website om je evenement te verreiken. Onderschat hier het belang van Wi-Fi niet! Laat je leverancier voldoende capaciteit leveren zodat je elke deelnemer in de zaal met het Wi-Fi netwerk kan laten verbinden. Je hebt op je 4G verbinding immers geen garanties. Ook al zou slechts 1 provider het laten afweten, je mist direct de input van vele bezoekers.

 

Is je evenement wat groter, dan biedt een Wi-Fi netwerk naast een goede service aan de bezoeker ook talrijke extra mogelijkheden. Het meten van bezoekersstromen en de drukte in bepaalde gebieden, of het vergaren van waardevolle marketing data (persoonsgegevens, interesses) en het selectief afleveren van bijvoorbeeld aanbiedingen gebaseerd op de locatie van de telefoon van de bezoeker. Ook meldingen m.b.t. het programma of zelfs voor de veiligheid van het evenement zijn mogelijkheden die een met Wi-Fi ondersteunde app kan bieden.

 

 

Meten is weten

IOT, ofwel the Internet Of Things is een modewoord, maar levert onder deze noemer wel talrijke handige toepassingen voor een evenement. IOT apparaten worden vaak ingezet om te meten: dit kan stroom of waterverbruik zijn, maar ook geluidsniveaus, temperaturen of luchtdruk / weersveranderingen. IOT apparaten uitgerust met een GPS module stelt een evenement in staat om apparaten of voertuigen te volgen op een terrein.

 

 

Contactloos is de toekomst

Of je nu een bandje, pasje of je telefoon met NFC (Near Field Communication) chip gebruikt, langzaam aan zullen de toegangskaartjes en muntjes verdwijnen en plaatsmaken voor contactloze oplossingen, waarbij het bij een lezer in de buurt houden van een NFC chip voldoende is om binnen te lopen, jezelf te registreren of je drankjes te betalen. Deze oplossingen werken vrijwel allemaal vanuit de cloud, waar realtime alle transacties verwerkt worden. Je bezoekers krijgen een hele soepele ervaring als het gaat om binnenkomen of hun drankjes afrekenen (geen rijen meer!) terwijl je als organisator waardevolle en actuele informatie krijgt, zoals de verkoop en voorraden van je horecapunten.

 

 

De ICT leverancier verbindt

Al deze toepassingen vereisen een (internet)verbinding. Hierbij komt jouw ICT leverancier in actie. Laat hem alle verbindingen aanleggen, en de afstemming met de toeleveranciers doen. De beste verbinding kan verschillen per systeem: IOT apparaten zijn het best te koppelen middels een LORA netwerk: draadloos, laag stroomverbruik, lage bandbreedtes, maar met een groot bereik. Voor het aansluiten van NFC lezers en kassa's is LTE (4G) is een snelle en betrouwbare manier die voldoende bandbreedte levert voor de real-time informatiestromen, maar ook Wi-Fi of een bekabeld netwerk kan in de behoeftes voldoen, afhankelijk van de grootte van je evenement en de hoeveelheid apparaten die je wilt aansluiten. Vertrouw echter nooit op de publieke LORA of 4G verbindingen van de telecom providers, omdat je geen enkele garantie kunt krijgen op het functioneren van deze oplossingen op de dag van jouw evenement. Er bestaat geen helpdesk waar je direct een oplossing kunt eisen bij een mogelijke storing in hun netwerk.

 

Een goede ICT leverancier zoals GIGTECH biedt Wi-Fi, LORA, en LTE ook zelf in eigen beheer aan, zodat hij, afhankelijk van de opzet en locatie van je evenement de beste methode kan aanbieden zonder afhankelijkheden van derden. Hij ondersteunt al je toeleveranciers en neemt de verantwoordelijkheid voor alle verbindingen zodat je als evenementen organisator met een gerust hart gebruik kunt maken van alle deze moderne toepassingen.

www.gigtech.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

eventplanner.net awards 2021! Are you ready?

eventplanner.net awards 2021! Are you ready?

Vijf fascinerende locaties

Vijf fascinerende locaties

Hoe ziet het corona-protocol er tijdens Euroviesie Songfestival uit?

Hoe ziet het corona-protocol er tijdens Euroviesie Songfestival uit?

Advertenties