Stage Entertainment van Joop van den Ende verkocht

Stage Entertainment van Joop van den Ende verkocht

Stage Entertainment, het internationale theaterbedrijf van Joop van den Ende, is verkocht. Het Amerikaanse mediabedrijf Advance neemt alle aandelen over van Van den Ende, die nog een minderheidsbelang had, en investeerder CVC Capital Partners.

 

Advance is het moederbedrijf van onder meer Vogue, Vanity Fair en Gentlemen's Quarterly. Ook bezit het bedrijf een belang in tv-zender Discovery en Charter Communications. Met de overname van Stage Entertainment wil Advance zich voor het eerst ook richten op de live-entertainment. Van den Ende (76) blijft als adviseur betrokken bij het bedrijf.

 

Met de transactie gaat een bedrag van circa 1 miljard euro gepaard. Van den Ende spreekt van een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf dat hij in 1998 oprichtte: "Ik geloof heel sterk in de toekomst van musicals en verwacht dat Advance ervoor zal zorgen dat Stage Entertainment nog vele jaren voorop blijft lopen in deze industrie."

 

De overname zou geen consequenties hebben voor de Nederlandse tak van het theaterbedrijf. Directeur Albert Verlinde kan zijn eigen koers blijven varen.

Bron: nu.nl, AD, Telegraaf, Stage Entertainment

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures