Ontdek de troeven van een museum als eventlocatie

Ontdek de troeven van een museum als eventlocatie

Een museum is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een evenementenlocatie. Maar musea hebben diverse troeven om na sluitingstijd of op de sluitingsdag een bijzondere plek te zijn voor je volgende event.

 

De experten van het Nationaal Militair Museum in Soest leggen uit waarom. Allereerst huizen er natuurlijk unieke museumcollecties. Kunstwerken en museale voorwerpen zorgen voor bijzondere decors die met veel evenemententconcepten en -thema's gelinked kunnen worden. Musea zijn ook speciaal ingericht en ingedeeld om de ervaring van de bezoekers te verhogen, en daar kan je als eventorganisator je voordeel mee doen. De meeste musea zijn ruim opgezet of compartimenteerbaar, wat deze locaties geschikt maakt voor allerlei soorten bijeenkomsten, zowel voor kleine groepen als voor een groot aantal gasten.


En indirect zorgen evenementen in musea er natuurlijk ook voor dat het cultureel erfgoed bewaard blijft. De bezoekers krijgen op aangename manier de collecties te zien en wanneer ze geïnteresseerd zijn, doen ze een heleboel nieuwe kennis op.

 


Het Nationaal Militair Museum als evenementenlocatie

Wapentuigen, gevechtsvliegtuigen, militaire voertuigen en meer: aan de hand van deze voorwerpen ontdek je de geschiedenis van de grootste krijgsheren van Nederland in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. Het museum ligt in een futuristisch gebouw in het midden van het beschermd natuurgebied Park Vliegbasis Soesterberg.

 

Maar er is meer. Het pand, de collectie en de onmiddellijke omgeving bieden een oneindig aantal mogelijkheden om het decor te worden voor onvergetelijke evenementen. Meer dan twintig locaties binnen en buiten het NMM zijn te gebruiken als eventlocatie. Zo kan je vergaderen in een echte Fokker F-27 Troopship, dineren tussen de tanks en feesten onder de gevechtsvliegtuigen. De mogelijkheden zijn legio. Van kleinschalige bijeenkomsten en congressen tot een groot (food)festival, productpresentaties, een teambuilding in de natuur, een familiedag of een awardshow. Het NMM kan evenementen aan van 5 tot wel 5.000 deelnemers.

 

 

Buitenomgeving met potentieel

Ook de buitenomgeving is prima inzetbaar. Rond het museum kan je sportieve activiteiten organiseren, maar ook tot grootschalige evenementen zoals festivals en productpresentaties.

 

Het museum ligt centraal in Nederland nabij de A28 die Utrecht met Groningen verbindt. Gratis parkeerplaats is voorzien.

 

Meer info vind je op:

www.nmmzakelijk.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

Laatste kans! Registreer je nu voor eventplanner.live

Laatste kans! Registreer je nu voor eventplanner.live

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

Advertenties