ISE vertrekt uit Amsterdam

ISE vertrekt uit Amsterdam

Integrated Systems Events (ISE), de vakbeurs voor de audiovisuele en installatiesector, verhuist in 2021 naar een nieuwe, permanente eventlocatie in Barcelona. De organisatie geeft aan RAI Amsterdam ontgroeid te zijn.

 

De beslissing om ISE te verplaatsen komt na maanden onderzoek naar de levensvatbaarheid van de beurs in de RAI Amsterdam. Met een jaarlijkse groei van bijna 10% in zowel exposanten als bezoekers bezoekers en een groei van de internationale AV-markt met 5% per jaar tot 2021, werd geconcludeerd dat ISE zijn populaire locatie in Amsterdam ontgroeide.


ISE 2018 trok 80.923 deelnemers, waarvan er 22.000 voor de eerste keer de beurs bezochten, terwijl 1.296 exposanten 53.000 m² vloeroppervlak in 15 hallen vulden. ISE 2019 zal naar verwachting een nieuw record breken. Mike Blackman, Managing Director ISE, merkte op: "De RAI en Amsterdam waren geweldige partners en hebben bijgedragen aan het succes van de show. Maar de vraag van exposanten en de voortdurende toename van het aantal aanwezigen toonden ons dat er een te kort aan vloeroppervlakte dreigt en zo de ontwikkeling van de show belemmeren. Ondanks al onze inspanningen was dit geen probleem dat volgens ons kan worden opgelost door in de RAI Amsterdam te blijven."


"We hebben uitgebreid exposanten- en deelnemersonderzoek gedaan en veel belangrijke beurscentra in Europa bezocht voordat we deze belangrijke beslissing namen. Door te verhuizen naar Gran Via, onderdeel van Fira de Barcelona, kunnen we ons nu focussen op onze langetermijnontwikkeling. Tegelijkertijd zullen we ervoor zorgen dat de resterende twee edities van ISE in de RAI Amsterdam de beste zijn in haar geschiedenis en een passende manier zoeken om onze 14-jarige relatie met de locatie en de stad te beeindigen."


De Fira de Barcelona is een van Europa's meest prestigieuze congres- en congreslocaties. Het complex heeft twee beursterreinen en organiseert jaarlijks 140 internationale beurzen met meer dan 30.000 exposanten en trekt meer dan twee miljoen bezoekers. In totaal heeft het meer dan 400.000 m² vloeroppervlak en 14 hallen. Gran Via is een van Europa's grootste en modernste beurscomplexen. Het combineert voortreffelijke architectuur met uitzonderlijke functionaliteit in 8 hallen en 200.000 m² expositieruimte. Het biedt ook een ongeëvenaarde bezoekersstroom en state-of-the-art services en logistiek. Het is gunstig gelegen voor toegang tot de nabijgelegen internationale luchthaven en het openbaar vervoer.


ISE 2019 en 2020 vinden nog plaats in de RAI Amsterdam en zullen naar verwachting de grootste en meest succesvolle edities worden in de 16-jarige geschiedenis van de beurs.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures