De Boer start grootschalig project in Chelsea

De Boer start grootschalig project in Chelsea

Specialist in de bouw van tijdelijke structuren De Boer ging van start met de constructie van het spectaculaire centrale onderkomen voor de 2007 RHS Chelsea Flower Show in het V.K.

 

De Boer, die al geruime tijd leverancier is van het vermaarde Royal Horticultural Society-event, staat in voor de bouw van het 'Great Pavilion', een 11.000 m² grote tijdelijke tentoonstellingsruimte.

 

Innovatief systeem

De 'Great Pavilion' tentoonstellingsruimte zal plaats bieden aan meer dan 100 stands en duizenden planten. De Boer zal voor de opbouw ervan twee enorme Delta System-structuren inzetten, aan elkaar gelinkt door middel van een speciaal aangepast A-vormig frame. Beide Delta-tenten zullen worden opgetrokken met behulp van een innovatief, computergestuurd hydraulisch systeem. Dankzij deze zelfheffende uitrusting wordt het gebruik van kranen grotendeels overbodig. Sedert de introductie bij de vorige editie van de Chelsea Flower Show bracht De Boer nog een aantal verbeteringen aan, zodat de installatie nu nog vlotter zal verlopen.

 

Op de site in Chelsea zullen betonnen funderingen gelegd worden voor de ondersteuning van de poten van de hydraulische hefbomen. Het zelfheffende systeem biedt nog enkele interessante voordelen waaronder minder geluids- en verkeersoverlast van kranen tijdens de werkzaamheden. Bovendien dient er aanzienlijk minder met zware materialen te worden gesleept. De reusachtige tentoonstellingsruimte beslaat een oppervlakte gelijk aan die van twee voetbalvelden. De Boer dient de structuur op te leveren aan de Royal Horticultural Society op 8 mei as. Die dag gaat de inrichting van start; spectaculaire bloemendisplays, daktuinen en een nieuw Garden Design Forum zijn slechts enkele van de attracties die vanaf 22 mei gedurende 5 dagen op de RHS Chelsea Flower Show zullen worden getoond.

www.deboer.com

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures