Jaarbeurs Utrecht voor Operations Award 2006

Jaarbeurs Utrecht voor Operations Award 2006

UFI, de wereldwijde associatie voor de tentoonstellingsindustrie, heeft Jaarbeurs Utrecht genomineerd voor de Operations Award 2006.

 

Deze Award richt zich op beurs- en evenementengebouwen die op innovatieve wijze omgaan met bereikbaarheidsvraagstukken en de oplossingen daarvoor. Jaarbeurs Utrecht was één van de wereldwijde inzenders en op 13 april jl. werd in Lissabon bekend gemaakt dat de inzending een tweede plek heeft verdiend. De inzending betrof de inzet van het ATS (Alternatief Transferium Scenario).

 

De eerste prijs ging naar het complex Bitec te Bangkok. Jaarbeurs Utrecht beschikt over 6.500 eigen parkeerplaatsen op het complex. Ondanks de ligging van Jaarbeurs Utrecht, aan het centraal station, komt het enkele dagen per jaar voor dat er behoefte is aan meer parkeerplaatsen. In die gevallen draagt de afdeling Safety & Traffic van Jaarbeurs Utrecht in samenwerking met de gemeente Utrecht, Rijkswaterstaat en Regiopolitie Utrecht zorg voor een soepele buspendel. Bezoekers worden door middel van de Dynamische Route Informatie Panelen van Rijkswaterstaat boven de snelwegen richting Utrecht, verwezen naar verschillende parkeerterreinen rond de stad.

 

Met behulp van het gemeentelijk vervoersbedrijf worden bezoekers vervolgens snel en gemakkelijk naar en van het Jaarbeurscomplex vervoerd. De regiopolitie zorgt voor sturing van de verkeersstromen. Recent zijn op deze wijze bij de Internationale Bouwbeurs tienduizenden bezoekers bij de Jaarbeurs gekomen, zonder dat zij met eigen vervoer de stad in hoefden: goed voor het binnenstedelijk milieu en goed voor het verkeersaanbod op de gemeentelijke wegen.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures