Rechter legt Sabam dwangsommen op voor oneerlijke marktpraktijken

Rechter legt Sabam dwangsommen op voor oneerlijke marktpraktijken

Met haar recente prijsstijging voor concerten en festivals maakt auteursrechtenorganisatie Sabam zich schuldig aan oneerlijke marktpraktijken. Dat heeft de Brusselse rechtbank van koophandel beslist na een vordering van een coalitie van concert- en festivalorganisatoren.

 

Een coalitie van concert- en festivalorganisatoren was naar de rechtbank gestapt met de vraag om auteursrechtenorganisatie Sabam te dwingen zijn recente prijsstijging voor concerten en festivals in te trekken. 

 

De coalitie, met onder meer Live Nation, Greenhouse Talent, PSE Belgium en de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen, haalde zijn slag thuis. De Brusselse handelsrechtbank geeft hen gelijk en legt Sabam dwangsommen op van 5.000 euro per dag, weliswaar met een maximum van 1 miljoen euro.

Bron: GVA 17/04 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kinepolis Brussel
HoHo Hoor je wat ik zeg?
Kinepolis Brussel|26 November 2020

Op zoek naar het ideale relatiegeschenk voor jouw medewerkers of klanten? Dan moet je eens heel goed luisteren.


Vond jij 2020 ook zo'n hoho-hopeloos jaar? Dat kan niet anders. Alleen al daarom verdient iedereen, van je medewerkers tot je klanten, een geweldig eindejaarsgeschenk. Wil je weten wat het is? Dan moet je eens heel goed luisteren. Elke week spreekt onze Kerstman - mét ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures