The Fungroup barst uit zijn voegen, wijkt uit naar Beringen

The Fungroup barst uit zijn voegen, wijkt uit naar Beringen

Attractieverhuurbedrijf The Fungroup van zakenman Stefan Kerkhofs verlaat Zonhoven na 28 jaar en investeert 3,5 miljoen euro in Beringen.

 

 

Rasechte Zonhovenaar Stefan Kerkhofs wist niet enkel nationaal zijn bedrijf uit te bouwen maar scoort op dit moment ook op internationaal vlak. De Limburgse onderneming The Fungroup is met haar concept Dinner-in-the-Sky, een attractie waarbij je kan dineren op 50 meter hoogte, vandaag de dag actief in maar liefst 62 landen.

 

"Het hele bedrijf draait alleen maar rond fun", aldus Kerkhofs die zijn mensen niet alleen leerde elastiek-springen. Hij bezorgt mensen al sinds de jaren '90 de kick van hun leven met tal van extreme attracties. Naast attractieverhuur heeft de groep zich ook gespecialiseerd in mobiele podia, promotietours voor grote A-merken, maar ook de particuliere markt blijft een zeer belangrijk onderdeel voor het bedrijf. Zo werd er 2 jaar geleden voluit ingezet op het verhuren van tenten, samen met toevallige naamgenoot Patrick Kerkhofs, onder de naam Kerkhofs Tent-Renting.

 

Het aantrekken van de economie en het internationale succes zorgden ervoor dat de bedrijven van Kerkhofs in 2017 uit hun voegen barstten. Met als gevolg dat de huidige locaties niet meer voldoen en ze op zoek gingen naar een nieuwe vestiging waar alle activiteiten gecentraliseerd kunnen worden. Een locatie die zowel logistieke als creatieve oplossingen biedt voor de toekomstige projecten waarmee de groep op korte termijn uitpakt.

 

 

Nieuwe investering van 3,5 miljoen euro

De bedrijven verhuizen vanaf eind mei 2018 definitief naar het industrieterrein De Weven in Beringen vlakbij de E313 (ter hoogte van de Porsche Concessie, Easing en Berghoff). "De uitdaging was vooral om een nieuwe A-locatie vlakbij een autostrade te vinden", zegt Kerkhofs.

 

Met de hele verhuis gaat een investering gepaard van 3,5 miljoen euro die niet enkel in de nieuwe gebouwen zal geïnvesteerd worden maar ook in de uitbreiding van het attractie- en tentenaanbod. Gepaard gaand met de investeringen werden er onlangs 5 nieuwe medewerkers in dienst genomen en telt het bedrijf momenteel 17 vaste medewerkers en een 70-tal freelancers.

 

"De dag dat we definitief de deur dichttrekken in Zonhoven zal emotioneel geladen zijn", aldus Stefan Kerkhofs. "Onze familie was immers maar liefst 50 jaar actief in deze gemeente. De volgende keer dat er een artikel in de New York Times zal verschijnen zal The Fungroup uit Beringen geciteerd worden." (lach)

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Gedaan met peperdure concerttickets? Waarom kosten ze soms drie keer zoveel?

Gedaan met peperdure concerttickets? Waarom kosten ze soms drie keer zoveel?

De kunst van de perfecte aftermovie

De kunst van de perfecte aftermovie

Save the date: Familiarity Day in Antwerpen op 15 november

Save the date: Familiarity Day in Antwerpen op 15 november

Advertenties