Wat je moet weten over risicomanagement voor evenementen

Wat je moet weten over risicomanagement voor evenementen

De levenscyclus van een evenement draait om onzekerheden en talrijke risico's. Van het beoordelen van verschillende veiligheidskwesties tot het voorkomen van voedselvergiftiging: risicomanagement bepaalt onze dagelijkse activiteit als planners.

 

Zoals eventprofessional Julia Rutherford Silvers aangeeft in haar boek Risk Management for Meetings and Events: "risicomanagement is één van de voornaamste verantwoordelijkheden van eventplanners, maar wordt te vaak vergeten of verkeerd begrepen". Volgens Silvers moet risicomanagement "een integraal onderdeel vormen van het eventontwerp en een grote rol spelen tijdens het ontwikkelings- en productieproces, om ervoor te zorgen dat de risico's die komen kijken bij het evenement op effectieve en rendabele wijze worden beheerd."

 

Waarom is risicomanagement zo belangrijk voor je evenement? Zoals Peter E. Tarlow aangeeft moeten eventprofessionals begrijpen dat het minder duur is om een risico vóór het evenement aan te pakken dan om met de crisis om te gaan nadat het daadwerkelijk is gebeurd. Daarnaast stelt Tarlow dat "de meeste gasten een veilige omgeving verwachten".

 

Als je echter geen vooruitziende blik hebt, kan dat betekenen dat je niet een compleet veilige plek ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures