Opdrachtgevers events heel optimistisch over 2018

Opdrachtgevers events heel optimistisch over 2018

De eventsector mag vooruitblikken op een sterk 2018. Dat is de belangrijkste conclusie uit de EventMonitor marktbarometer van eventplanner.be

 

De opdrachtgevers zijn het bijna unaniem eens. 92% (!) verwacht de komende 6 maanden meer te zullen investeren in evenementen. Ook bij de eventbedrijven zelf is de ambitie groot. Daar verwacht 90% te zullen gaan groeien. Dit zijn heel optimistische geluiden en EventMonitor heeft ondertussen een stevig trackrecord als het op marktvoorspellingen over de evenementenbranche aankomt.

 

Blikken we terug op de afgelopen maanden, dan zagen 62% van de evenementenbureaus en -toeleveranciers hun omzet al stijgen. Deze stijgende trend houdt al verschillende kwartalen na elkaar aan. Zoals uit vorige edities van EventMonitor al bleek zijn marketeers overtuigd van de impact van eventmarketing.

 

 

Minder budget per persoon

Hoewel er meer evenementen worden georganiseerd én er meer budget wordt vrijgemaakt, zakt het budget per persoon dat bedrijven bij een event over hebben wel. € 70 per persoon blijft het magische getal (liefst 24% geeft aan dit bedrag per persoon veil te hebben), maar er zijn meer en meer events die het met € 20 à 30 per persoon moeten doen. Het aantal bedrijven dat grotere budgetten spendeert daalt licht.

 


Er is meerWe hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 


Download EventMonitorWil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


Bestel het rapport nu!

 

Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een downloadcode op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis. Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer je de eerstvolgende enquête kan invullen.

 

 

Over EventMonitorEventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, MPI, SITE België en SITE Nederland.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures