Rotterdam Ahoy in volgende fase grootschalige renovatie

Rotterdam Ahoy in volgende fase grootschalige renovatie

Na de afbouw van het succesvolle North Sea Jazz Festival in juli is Rotterdam Ahoy gestart aan een nieuwe fase van de grootschalige renovatie van de Beurs- & Evenementenhallen 2 t/m 6. De focus ligt hierbij op het efficiënter benutten van de vloeroppervlakte en een volledige renovatie van de hallen uit 1971.

 

Gedurende negen weken is er door bouwcombinatie Hart van Zuid (Heijmans en Ballast Nedam) met man en macht gewerkt. Met het nieuwe evenementenseizoen voor de boeg was de planning zeer strak. Gastvrij Rotterdam (18 t/m 20 september) was de eerste productie die in de vernieuwde hallen plaatsvond.

 

 

Afgeronde werkzaamheden

In de laatste negen weken is de bovencorridor tussen de Hallen 2 t/m 5 volledig verwijderd. Het dak is in zijn geheel geopend waardoor de werkzaamheden sneller uitgevoerd konden worden. Door de werkzaamheden op deze manier uit te voeren is niet alleen efficiënter maar ook goedkoper gewerkt. De buitenmuur van Hal 2 en Hal 4 is opgeschoven waardoor er 1.200 m2 extra vloeroppervlakte is gecreëerd. Ook zijn de horecabuffetten en toiletgroepen vernieuwd en zijn de hallen voorzien van dimbare LED-verlichting. De oude luchtbehandelingskasten zijn vervangen door nieuwe duurzame techniek; dit betekent minder energieverbruik en meer comfort voor bezoekers. Met nieuwe gordijnen en nieuwe moderne scheidingswanden zijn de hallen weer toekomstbestendig. De komende periode zal worden gewerkt aan de verdere afwerking van de binnen- en buitenzijde. De laatste fase van de renovatie behelst het opknappen en upgraden van Hal 6. Dit staat gepland tussen december en maart, afhankelijk van de evenementenplanning in die maanden.

 

 

Rotterdam Ahoy Convention Centre

De renovatie van de hallen en de komst van het Rotterdam Ahoy Convention Centre maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, een kwalitatieve metamorfose, met als doel een nieuw bruisend stadscentrum in Rotterdam-Zuid. Het beoogde nieuwe gebied wordt een plek waar het prettig vertoeven is en waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. De gebiedsontwikkeling levert een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde op voor Zuid en voor Rotterdam als geheel: meer kwaliteit, meer werkgelegenheid en betere faciliteiten. In 2018 wordt er gestart met de bouw van het Rotterdam Ahoy Convention Centre. Eind 2020 wordt het congrescentrum, inclusief hotel op het terrein van Ahoy, geopend.

www.ahoy.nl

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures