Onweer tijdens je evenement? Demonstratie weerbewaking tijdens Festivak

Onweer tijdens je evenement? Demonstratie weerbewaking tijdens Festivak

Organiseer je evenement in openlucht? Dan moet je rekening houden met de weergoden. Het weer kan veel schade schade aanrichten tijdens evenementen en dat hebben een aantal festivals de laatste jaren helaas moeten ondervinden.

 

Omdat een festival en het weer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kan het weer een organisator veel stress opleveren. Weerapps in de gaten houden is ook niet echt de oplossing. Zo kan het voorkomen dat één van de apps laat zien dat er een flinke regenbui over het festivalterrein trekt, waarop jij als organisator beslist de call te gegeven om poncho's aan de bezoekers uit te delen. Helaas blijkt het een kostbare call en blijft het gedurende het festival gewoon droog...

 

Wanneer er sprake is van vuurwerk of andere pyro elementen, speelt ook de wind een belangrijke rol. Je moet weten hoe hard de wind waait en uit welke richting die komt. Je wilt immers ten allen tijd vermijden dat rook, vuur of vuurwerk in het publiek terecht komt met gewonden of zelfs paniek tot gevolg. Een goede weerbewaking op evenementen zorgt ervoor dat dit soort risico's tot een minimum worden beperkt en doet dat door goede weersverwachtingen en adviezen te geven.

 

Meteo Diensten is een nieuwe speler in de evenementenbranche en heeft zich gespecialiseerd in het bewaken van het weer op evenementenlocaties. Meteo Diensten levert haar diensten door middel van een weerkamer op de locatie of via een gecentraliseerde weerkamer. Tijdens de Festivak vakbeurs demonstreert Meteo Diensten hoe ze te werk gaan.

www.festivak.nl

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Halito!
Pimp je webinar
Halito!|27 November 2020

Ga voor nog meer beleving en pimp je webinar met eigen opnamestudio, een muzikaal intermezzo, een lachsessie, of ... De mogelijkheden bij Webinarbox zijn eindeloos!


Mag het nog meer zijn? Een volledige totaalbeleving voor, tijdens en na jouw online of hybride event? Laat je inspireren door onze extra's om je webinar te pimpen tot totaalbeleving. Daag ons uit met je specifieke vraag en we ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures