Event-materiaal delen: duurzaam en goedkoopEvent-materiaal delen: duurzaam en goedkoop

Het Ubuntu festival in Boom doet heel wat inspanning om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Eén van de oplossingen die ze hiervoor bedachten is het delen van materialen met andere festivalorganisatoren. Slim en goedkoop! 

 

Het woord Ubuntu is Swahili en de vertaling die Nelson Mandela aan het woord Ubuntu gaf is: "respect, helpfulness, sharing, community, caring, trust, unseflishness, ..." Het festival is ook effectief opgebouwd rond al deze waarden. De mensen achter Ubuntu kiezen er heel bewust voor een festival te organiseren met gratis toegang. Iedereen is hier welkom en mag meegenieten van dit duurzame en mondiale festival.

 

Voor de editie 2017 is de locatie van het festival de groene omgeving van het park van Boom. Hier kan gezelligheid, rust, het ecologische en de sfeer van een festival in een park met elkaar worden verenigd.

 

De ecologische voetafdruk is voor de organisatoren een essentieel punt en hiervoor nemen ze verschillende maatregelen. De afvalberg klein houden en het gebruik van recycleerbaar materiaal staan centraal. Eén van de manieren waarop Ubuntu dit principe toepast is door het delen van materialen met andere festivalorganisatoren, zoals de modulaire togen, stoelen, ... Ander materiaal lenen ze dan weer bij de Kringloop winkels. Wil je zien hoe ze dit doen en wat ze nog meer doen? Kijk dan even naar dit filmpje!

 

 

Voor een zomerse sfeer, wereldmuziek, diverse workshops waar je de centrale gedachte van Ubuntu in de praktijk kan omzetten, kuieren op de wereldmarkt, straattheater, een hapje en een drankje, ... Dus, om te genieten (met het ganse gezin) moet je dit jaar op zondag 10 september in Boom zijn!

 

Wil je weten hoe je ook jouw event duurzaam kunt maken? Doe gratis de GroeneVent scan!

advertorial02-08-2017

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Beste vacatures vind je op eventplanner.be /.nlBeste vacatures vind je op eventplanner.be /.nl
Hoe voer je een grondige analyse uit voor je evenement?Hoe voer je een grondige analyse uit voor je evenement?
Nederlanders willen Tomorrowland van de troon stoten met nieuw dancefestivalNederlanders willen Tomorrowland van de troon stoten met nieuw dancefestival
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]