Event-materiaal delen: duurzaam en goedkoop

Event-materiaal delen: duurzaam en goedkoop

Het Ubuntu festival in Boom doet heel wat inspanning om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Eén van de oplossingen die ze hiervoor bedachten is het delen van materialen met andere festivalorganisatoren. Slim en goedkoop! 

 

Het woord Ubuntu is Swahili en de vertaling die Nelson Mandela aan het woord Ubuntu gaf is: "respect, helpfulness, sharing, community, caring, trust, unseflishness, ..." Het festival is ook effectief opgebouwd rond al deze waarden. De mensen achter Ubuntu kiezen er heel bewust voor een festival te organiseren met gratis toegang. Iedereen is hier welkom en mag meegenieten van dit duurzame en mondiale festival.

 

Voor de editie 2017 is de locatie van het festival de groene omgeving van het park van Boom. Hier kan gezelligheid, rust, het ecologische en de sfeer van een festival in een park met elkaar worden verenigd.

 

De ecologische voetafdruk is voor de organisatoren een essentieel punt en hiervoor nemen ze verschillende maatregelen. De afvalberg klein houden en het gebruik van recycleerbaar materiaal staan centraal. Eén van de manieren waarop Ubuntu dit principe toepast is door het delen van materialen met andere festivalorganisatoren, zoals de modulaire togen, stoelen, ... Ander materiaal lenen ze dan weer bij de Kringloop winkels. Wil je zien hoe ze dit doen en wat ze nog meer doen? Kijk dan even naar dit filmpje!

 

 

Voor een zomerse sfeer, wereldmuziek, diverse workshops waar je de centrale gedachte van Ubuntu in de praktijk kan omzetten, kuieren op de wereldmarkt, straattheater, een hapje en een drankje, ... Dus, om te genieten (met het ganse gezin) moet je dit jaar op zondag 10 september in Boom zijn!

 

Wil je weten hoe je ook jouw event duurzaam kunt maken? Doe gratis de GroeneVent scan!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties