Gratis mobiliteitsadvies voor je evenement

Gratis mobiliteitsadvies voor je evenement

De GroeneVentScan van OVAM helpt evenementen duurzamer worden. Maat wist je dat je er naast tips & tricks rond afval, materiaal en catering ook advies rond mobiliteit kon krijgen?

 

"Mobiliteit neemt maar liefst tot 80% van de milieu-impact van een festival in! We stimuleren de organisatoren om maatregelen te treffen om zoveel mogelijk bezoekers met de fiets naar het evenement te laten komen. Door het voorzien van voldoende, beveiligde fietsstallingen net aan de ingang van het terrein. Of door fietsers te belonen met een drankbon, een appel of een gratis controle van de bandenspanning van hun fiets. Daarnaast helpen we ook het openbaar vervoer te promoten: duidelijke richtlijnen hierrond op de website maken het festivalgangers gemakkelijker voor deze transportoptie te kiezen. Combinatietickets trein/festival, extra late treinen of speciale bussen maken het nog aantrekkelijker. Voldoende (herbruikbare!) bewegwijzering vanaf het dichtsbijgelegen bus- en treinstation of fietsroute horen hier ook bij. Wie dan toch nog met de wagen komt zetten we aan tot carpoolen via een carpoollink op de website, via goedkopere parkeertickets en dichtbijgelegen parkeerplaatsen", vertelt Kirsten De Mulder van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

 

Maar niet alleen voor de bezoekers moeten maatregelen worden uitgewerkt; de milieu-impact van de mobiliteit van de medewerkers, artiesten en catering is niet te onderschatten. Daarom adviseert VSV het gebruik van fietsen en electrische wagentjes backstage op het terrein, aankoop van lokale producten voor de eetstanden en het gebruik van kraantjeswater i.p.v. onnodig transport van flesjes water over de baan!

 

Ga zelf aan de slag via www.groeneventscan.be. Extra tips voor duurzame mobiliteit van en naar je evenement vind je op www.mobiwijzer.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures