Mobiliteit wordt opportuniteit

Mobiliteit wordt opportuniteit

Sinds vorige week is het zover: de zogenoemde 'knip' van de Leien in Antwerpen is een feit. Anderhalf jaar lang zal een van de belangrijkste centrale assen in de binnenstad halverwege afgesloten zijn voor het vele noord-zuidverkeer door werkzaamheden. Als alternatief kun je kiezen voor een locatie buiten de grootstad.

 

"Door de werken krijgt de Antwerpse Ring - nu al overbelast - nog meer verkeer te slikken. Het verkeersinfarct in de grootste stad van Vlaanderen is daarmee compleet. Ook in andere grootsteden is het kommer en kwel: het nieuwe strikte mobiliteitsplan in de Gentse binnenstad, de renovatie van de tunnels in en rond Brussel, ... Organisatoren van evenementen houden er steeds vaker rekening mee dat de grote verkeersdrukte de planning van een event danig kan verstoren, en opteren daarbij liever voor een alternatieve timing ver buiten de uren van de ochtend- en avondspits, of overwegen om te kiezen voor een locatie buiten de grootstad", aldus Filip Van Vlem, International PR & Communications Manager van de AED group.

 

Voor een locatie als AED Studios in Lint is de mobiliteitsdruk in de steden meer en meer een opportuniteit in de uitbouw als evenementenlocatie. "Meer en meer organisatoren houden er rekening mee dat de verkeersproblemen een evenement kunnen ondermijnen", zegt Sofie Houtmeyers, Business Development Manager bij AED. "Gasten geraken niet op tijd op de locatie en ondervinden al een pak filestress nog voor het evenement is gestart. Parkeerplaats in de steden is eveneens een groot probleem. Daarom merken we dat een locatie zoals de onze meer en meer aan populariteit wint." AED Studios ziet daarom een aantal gevestigde waarden verhuizen vanuit de stad naar Lint, zoals de evenementen 'Blues & Oysters', 'KMO Connected' en zelfs 'Het Groot Logistiek Debat'.

 

"Geografisch liggen we eigenlijk mooi centraal in Vlaanderen en zijn we gemakkelijk bereikbaar vanuit elke regio", vervolgt Filip Van Vlem. "Naast 1000 parkeerplaatsen op de site ligt ook het treinstation Kontich-Lint vlak voor onze deur. Er zijn 2 treinverbindingen per uur naar Antwerpen en Brussel, zelfs tot na middernacht. Je doet er minder dan 20 minuten over naar hartje Antwerpen en minder dan 35 minuten richting Brussel. Onze internationale klanten sporen twee uur vanuit Amsterdam en minder dan drie uur vanuit Londen of Parijs. In een drukke ochtend- of avondspits riskeer je er langer over te doen op het filetraject van Antwerpen naar Brussel. We vonden in de NMBS ook een echte partner om deze alternatieve vervoersopties aan te bieden aan onze klanten en zelfs mee te denken aan gepersonaliseerde formules, zoals het charteren van een (nacht)trein voor de gasten van een corporate event."

 

Meer dan 10 bedrijven vestigden zich in de laatste 3 maanden op de AED site in Lint, velen eveneens vanuit de motivatie om de verkeersdrukte te vermijden. AED biedt individuele kantoorunits aan (tot 1.000m2) of bedrijven kunnen zich vestigen in de co-working space 'Entertainment Lab' vanaf 195 euro per maand. De rustige ligging in een mooi en ruim natuurgebied zorgt als kers op de taart voor een aangename werkomgeving en eventbeleving. Als locatie beschikt AED Studios over alle faciliteiten om de meest ambitieuze entertainment projecten te realiseren.

www.aedstudios.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

50.000 blije gasten na 365 dagen lockdown bij Remote Teambuilding Experience

50.000 blije gasten na 365 dagen lockdown bij Remote Teambuilding Experience

Online veiling complete inventaris Servé Rental & Events

Online veiling complete inventaris Servé Rental & Events

INKART zet in op de zomer!

INKART zet in op de zomer!

Advertenties