Nieuw business model voor festivals: 'Festival Passport' van $799Nieuw business model voor festivals: 'Festival Passport' van $799

Live Nation lanceert een 'Festival Passport', een abonnement dat toegang geeft tot 90 festivals die de concertorganisator overal ter wereld organiseert, zelfs als het festival in kwestie uitverkocht is.

 

Het gaat om alle festivals die Live Nation dit jaar nog organiseert. In België doen bijvoorbeeld Rock Werchter, Graspop, TW Classic en Werchter Boutique mee. In Nederland kun je met het ultieme ticket naar Down The Rabbit Hole, Lowlands en Woo Hah!. Ook op Duitse festivals als Rock Am Ring, Rock Am Park, Hurricane en Southside en de Britse festivals Download, Leeds, Reading, Creamfields, Latitude en Isle Of Wight ben je welkom. Andere bekende festivals die toegankelijk zijn met het Festival Passport zijn Main Square (in Arras), Lollapalooza, Summerburst Stockholm, England's Reading Festival en Australia's Falls Festival.

 

Het paspoort zal volgens muziekblog Pitchfork 799 dollar (618 euro) kosten. Die prijs is verrassend laag als je weet dat een ticket voor 4 dagen Lollapalooza alleen al $335 kost. De 'catch'? Er zijn maar 1.000 tickets beschikbaar en ze zijn niet overdraagbaar.

 

 

Een idee voor congressen?

Het idee van abonnementen is zeker niet nieuw, maar op deze schaal is het toch weer net wat anders. En als je het ons vraagt biedt het concept ook heel wat mogelijkheden voor bijvoorbeeld beurzen en congressen. Wat als je bijvoorbeeld een abonnement zou kunnen kopen om naar alle marketingcongressen Europa te gaan? Zou dat er niet voor kunnen zorgen dat heel wat organisatoren hun bereik vergroten? Iets om eens over na te denken...

 

Bron: GVA, Billboard - 21-05-2017

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe ontdek je de voorkeuren van je bezoekers?Hoe ontdek je de voorkeuren van je bezoekers?
Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Eetkramen

Eetkramen

Mobiele catering. Eetkraam, hamburgerkraam, frituurwagen, ...

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen
 3. 04-07Project manager
  ExpoGlobal Group
  Antwerpen