Aanklachten tegen mislukt Fyre Festival blijven oplopen

Aanklachten tegen mislukt Fyre Festival blijven oplopen

Een ticketingbedrijf, dat kaarten heeft verkocht voor het mislukte Fyre Festival op de Bahama's, eist ruim 3 miljoen euro van de organisatie. Tablelist wil met het geld gedupeerde klanten terugbetalen. Het is niet de eerste klacht tegen het festival. Intussen zijn er reeds negen andere rechtzaken aan de gang tegen de organisatie.

 

Net als in de andere negen rechtszaken die inmiddels zijn aangespannen tegen festivalorganisator Ja Rule en zijn zakenpartners, beschuldigt Tablelist de mensen achter Fyre Festival van contractbreuk en fraude. "We zijn ervan overtuigd dat het 'Fyra team' niet simpelweg incompetent was om het evenement te organiseren. We geloven dat ze dit project opgezet hebben met de intentie om ons, de kaartkopers en talrijke andere gedupeerden, op te lichten", vertelt de CEO van Tablelist aan Rolling Stone.

 

Ondanks de belofte van Amerikaanse rapper Ja Rule dat festivalgangers hun geld zouden terugkrijgen, heeft het bedrijf nog geen cent gezien. Tablelist eist naast de schadeloosstelling voor klanten zelf ook een vergoeding. De organisatie zou veertig procent van het personeel moeten ontslaan hebben om een rechtszaak te bekostigen.

In één van de andere zaken tegen het festival werd gisteren de eerste zitting aangekondigd. Die vindt donderdag plaats in New York.

 

 

Vluchtelingenkamp

Twee weken geleden raakte reeds bekend dat een advocaat van enkele bezoekers het festival aanklaagde wegens aanzien van een vluchtelingenkamp i.p.v. een luxefestival. "Het gebrek aan eten, water, onderdak en medische zorg creëerde een gevaarlijke en paniekerige situatie onder de bezoekers, die opeens gestrand bleken te zijn op een eiland zonder basisbehoeftes", schreef de advocaat in de rechtbankpapieren.

Bron: HLN 17/05 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties