Stichting Artiesten Belangen Centrum van start

Stichting Artiesten Belangen Centrum van start

De vereniging Artiesten Belangen Centrum gaat voortaan verder als stichting. "Als stichting hebben we meer mogelijkheden om onze doelstellingen te realiseren", vertelt voorzitter Roel van Dongen.

 

"De Stichting Artiesten Belangen Centrum zal zich voornamelijk bezighouden met beleidszaken op regionaal en nationaal niveau. Ook de bestaande dossiers, waaronder onderwijs, auteursrechten en zelfstandig ondernemerschap blijven speerpunten waaraan gewerkt wordt." De stichting zet zich in voor o.a. een betere wet- en regelgeving voor artiesten, het verminderen van de administratielast en het transparant maken van de entertainmentbranche. Daar worden nu nog 2 nieuwe onderdelen aan toegevoegd:

 

Oprichting van een 'service desk'     

De service desk van het Artiesten Belangen Centrum biedt berschillende diensten aan haar leden:                                                    

  • Verzekeringen: hetverzekeringspakket met een aansprakelijkheids-, boekings- en cascoverzekering speciaal voor artiesten/muzikanten is nu voor iedereen beschikbaar. 
  • Auteursrecht: alle artiesten/muzikanten kunnen een juridisch correcte bewijsregistratie van hun werk en ideeën/concepten in het kader van auteursrecht deponeren. Deze dienst is notarieel ondersteunt. Ook voor foto/film/video/geluidsmateriaal en minder gangbare concepten op het gebied van kunst, cultuur, muziek & entertainment.
  • Kennisbank: een 1 op 1 samenwerking met PerformersPlatform.nl welke belangrijke informatie biedt om als artiest aan het werk te gaan en te blijven, ongeacht de discipline waar de artiest werkt.
  • Online community: gecontroleerde en unieke internetomgeving exclusief voor artiesten, muzikanten en performers met een forum waar artiesten uitgebreid vragen kunnen stellen en discussies kunnen aangaan met collega's.

Meldpunt    

Het Artiesten Belangen Centrum richt ook een meldpunt voor artiesten op waar zowel positieve als negatieve ervaringen met ondernemers en bedrijven gedeeld kunnen worden. "Het is wettelijk toegestaan in de strijd tegen wangedrag en fraude om elkaar over deze zaken te informeren. Ondernemers, bedrijven en bedrijfstakken kunnen daar een gerechtvaardigd belang bij hebben. Wij als stichting nemen het voortouw om door middel van dit meldpunt elkaar te informeren en te waarschuwen over onbetamelijke praktijken met als doel de 'artiestenbusiness' inzichtelijker en transparanter te maken." Ook knelpunten in de regelgeving en suggesties om de administratielast te verlichten kunnen er gemeld worden.      

www.artiestenbelangen.nl

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kinepolis Brussel
HoHo Hoor je wat ik zeg?
Kinepolis Brussel|26 November 2020

Op zoek naar het ideale relatiegeschenk voor jouw medewerkers of klanten? Dan moet je eens heel goed luisteren.


Vond jij 2020 ook zo'n hoho-hopeloos jaar? Dat kan niet anders. Alleen al daarom verdient iedereen, van je medewerkers tot je klanten, een geweldig eindejaarsgeschenk. Wil je weten wat het is? Dan moet je eens heel goed luisteren. Elke week spreekt onze Kerstman - mét ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures