Stichting Artiesten Belangen Centrum van startStichting Artiesten Belangen Centrum van start

De vereniging Artiesten Belangen Centrum gaat voortaan verder als stichting. "Als stichting hebben we meer mogelijkheden om onze doelstellingen te realiseren", vertelt voorzitter Roel van Dongen.

 

"De Stichting Artiesten Belangen Centrum zal zich voornamelijk bezighouden met beleidszaken op regionaal en nationaal niveau. Ook de bestaande dossiers, waaronder onderwijs, auteursrechten en zelfstandig ondernemerschap blijven speerpunten waaraan gewerkt wordt." De stichting zet zich in voor o.a. een betere wet- en regelgeving voor artiesten, het verminderen van de administratielast en het transparant maken van de entertainmentbranche. Daar worden nu nog 2 nieuwe onderdelen aan toegevoegd:

 

Oprichting van een 'service desk'     

De service desk van het Artiesten Belangen Centrum biedt berschillende diensten aan haar leden:                                                    

 • Verzekeringen: hetverzekeringspakket met een aansprakelijkheids-, boekings- en cascoverzekering speciaal voor artiesten/muzikanten is nu voor iedereen beschikbaar. 
 • Auteursrecht: alle artiesten/muzikanten kunnen een juridisch correcte bewijsregistratie van hun werk en ideeën/concepten in het kader van auteursrecht deponeren. Deze dienst is notarieel ondersteunt. Ook voor foto/film/video/geluidsmateriaal en minder gangbare concepten op het gebied van kunst, cultuur, muziek & entertainment.
 • Kennisbank: een 1 op 1 samenwerking met PerformersPlatform.nl welke belangrijke informatie biedt om als artiest aan het werk te gaan en te blijven, ongeacht de discipline waar de artiest werkt.
 • Online community: gecontroleerde en unieke internetomgeving exclusief voor artiesten, muzikanten en performers met een forum waar artiesten uitgebreid vragen kunnen stellen en discussies kunnen aangaan met collega's.

Meldpunt    

Het Artiesten Belangen Centrum richt ook een meldpunt voor artiesten op waar zowel positieve als negatieve ervaringen met ondernemers en bedrijven gedeeld kunnen worden. "Het is wettelijk toegestaan in de strijd tegen wangedrag en fraude om elkaar over deze zaken te informeren. Ondernemers, bedrijven en bedrijfstakken kunnen daar een gerechtvaardigd belang bij hebben. Wij als stichting nemen het voortouw om door middel van dit meldpunt elkaar te informeren en te waarschuwen over onbetamelijke praktijken met als doel de 'artiestenbusiness' inzichtelijker en transparanter te maken." Ook knelpunten in de regelgeving en suggesties om de administratielast te verlichten kunnen er gemeld worden.      


www.artiestenbelangen.nl

25-03-2017

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe de deeleconomie de evenementensector zal veranderenHoe de deeleconomie de evenementensector zal veranderen
Betrouwbare lichtkranten voor je event, waar moet je op letten?Betrouwbare lichtkranten voor je event, waar moet je op letten?
1 op de 2 marketeers maakt gebruik van Live Communicatie1 op de 2 marketeers maakt gebruik van Live Communicatie
Advertenties

In de kijker

Neptunus

Neptunus

De specialist in tenten voor evenementen en demontabel bouwen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 27-04Gedreven Account Manager Mice
  @dmire
  Oost-Vlaanderen
 2. 18-04Sales/acount manager met ervaring
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen
 3. 05-04Stagiaire event medewerker (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen