Negatief advies voor bouw van evenementenlocatie Studio 100

Negatief advies voor bouw van evenementenlocatie Studio 100

De dienst Veiligheidsrapportering van de Vlaamse overheid is tegen de bouw van een evenementenlocatie voor de Studio 100 musical 40-45 in de Waaslandhaven. Dat meldt TV Oost.

 

Op de terreinen van Katoen Natie wil topman Fernand Huts een gloednieuwe evenementhal bouwen. Vlak bij ligt onder meer het chemisch bedrijf Lanxess. Dat Studio 100 zijn nieuwste musical op amper een steenworp van chemische risicobedrijven wil spelen, vindt de dienst Veiligheidsrapportering dus onverantwoord.

Seveso 3
"Wij hebben bezwaar tegen de locatie omdat het indruist tegen de Seveso 3-richtlijn", zegt Brigitte Borgmans van de dienst Veiligheidsrapportering. "Dat is een Europese richtlijn die bepaalt dat er voldoende veiligheidsafstand moet zijn tussen Seveso-bedrijven en gebieden en gebouwen waar zeer veel mensen samenkomen zoals in evenementenlocaties. Wij hebben in januari een brief geschreven aan de initiatiefnemers en aan de gemeente Beveren om hen in kennis te stellen dat deze locatie voor ons eigenlijk niet geschikt is. Het gaat per voorstelling over 1.000 tot 1.500 mensen of meer die samenkomen in havengebied dichtbij Seveso-bedrijven."

Het advies van de dienst Veiligheidsrapportering is niet bindend en dus kan de gemeente het naast zich neerleggen. Er is wel nog een volgende stap mogelijk, via de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Theater Singelberg
Katoen Natie kreeg vorige maand van de gemeente Beveren een vergunning voor de bouw van een nieuwe opslagloods. Via een functiewijziging zou die dan later worden omgevormd worden tot de evenementenhal Theater Singelberg. De Beverse burgemeester Marc Van De Vijver blijft achter het project staan, klinkt het.

De evenementenhal wordt een zaal van 70 op 70 meter. Voor de musical worden acht mobiele tribunes gezet. Los van de bouw kost de musical volgens Studio 100 nog 15 miljoen euro.

Bron: HLN 22/02 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties