Congresbezoekers traceerbaar met RFID

Congresbezoekers traceerbaar met RFID

Tussen de 20 en 40 Nederlandse congressen en beursen gaan dit jaar gebruikmaken van RFID-technologie, die door Mercurius en Livingston wordt geleverd. RFID moet leiden tot meer interactiviteit en beleving op evenementen.

 

'Wij brengen de web 2.0 beweging offline. De bezoeker wordt belangrijker.' Congressen en beursen zijn al heel lang een onveranderd verschijnsel, meent Robert Boekestijn, general manager bij Mercurius RFID Solutions. 'Mensen komen bijeen, geven elkaar een handje en proberen zaken te doen.' Die handelingen kunnen volgens Boekestijn een stuk vlotter verlopen, als mensen elkaars voorkeuren zouden kennen.

 

'Het is veel interessanter als je als standhouder kunt zien welke bezoeker voor jou relevant is.' Die informatie heeft de standhouder, vertelt Boekestijn, als stands worden uitgerust met RFID-lezers en bezoekers in het bezit zijn van een toegangsbadge voorzien van RFID-chip. Als een bezoeker zijn badge vlak bij de lezer houdt, zijn de vooraf door de bezoeker ingevoerde gegevens zichtbaar voor de standhouder. Deze ziet de gegevens op een computerscherm. Bezoekers kunnen na het evenement op een persoonlijke website een overzicht zien van alle stands die ze hebben bezocht. Althans van de stands waar ze hun badge tegen de RFID-lezer hebben gehouden; de standhouders hebben een vergelijkbaar overzicht van bezoekers die zij hebben ontmoet.

 

De informatie die de standhouder te zien krijgt, is een voorbeeld van de toepassing van RFID op evenementen. RFID staat voor Radio Frequency Identification en is een manier om voorwerpen [bijvoorbeeld toegangsbadges] te identificeren aan de hand van tags. De tags zijn kleine chips die radiosignalen kunnen opwekken met een identificatiecode.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Grunewald.bar
Apéroboxen als eindejaarsgeschenk en als alternatief voor de Nieuwjaarsrecepties
Grunewald.bar|
27 November 2021

Gezien de explosie in aanvragen en bestellingen de laatste 10 dagen, is het duidelijk dat we terug online zullen klinken op het nieuwe jaar.


Maar niet getreurd, zoals de voorbije 18 maanden, staan we er met Grunewald.bar klaar voor om jullie drink op te smukken.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

XMAS-teambuilding was nog nooit zó tof: online, fysiek én hybride!

XMAS-teambuilding was nog nooit zó tof: online, fysiek én hybride!

Hoe houd je je publiek geboeid tijdens een online event?

Hoe houd je je publiek geboeid tijdens een online event?

Nederland in strenge avondlockdown, België verbiedt privéfeesten

Nederland in strenge avondlockdown, België verbiedt privéfeesten

Advertenties