Eventbrite neemt Nederlandse Ticketscript over

Eventbrite neemt Nederlandse Ticketscript over

Het Amerikaanse Eventbrite neemt het Nederlandse Ticketscript over. De overname maakt Eventbrite het derde grootste ticketingplatform van Europa.

 

Alleen al in 2016 verwerkten Ticketscript en Eventbrite samen in Europa meer dan 35 miljoen tickets met een waarde van meer dan 500 miljoen euro voor bijna een miljoen events. De overname zorgt ervoor dat ongeveer een kwart (23%) van alle Eventbrite werknemers in Europa zal werken.

 

Ticketscript, dat is opgericht in 2006 en het hoofdkantoor in Amsterdam heeft, is actief in vijf Europese landen: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en België. Frans Jonker, CEO van Ticketscript, die Eventbrite zal vervoegen als General Manager van Europa: "We hebben de afgelopen tien jaar een significant marktaandeel in Europa opgebouwd met een focus op self-service ticketing voor muziekevents. We delen Eventbrite's passie om organisatoren de controle over hun event marketing en ticketing te geven, terwijl de data van de klanten behouden blijft. De krachten bundelen met Eventbrite, de wereldwijde innovatieleider in eventtechnologie, zal ons zonder twijfel helpen om de digitale transformatie van de Europese live eventindustrie verder te versnellen." 

 

Eventbrite verwerkt elk jaar 150 miljoen tickets voor meer dan 600.000 organisatoren in 180 landen. Het bedrijf is opgericht in San Fransisco in 2006, opende in 2011 de eerste internationale dependance in Londen, en runt nu kantoren in acht landen en vier continenten. De andere Europese vestigingen bevinden zich in Ierland, Duitsland en sinds kort Nederland. Julia Hartz, CEO van Eventbrite: "Deze overname versterkt onze aanwezigheid in Europa en voegt tien extra jaren tractie in de muzieksector en ervaring in Europese markten aan onze business toe. Het strookt perfect met onze visie om ‘s werelds leidende marktplaats van live events te worden en voegt significante waarde en technische capaciteit aan ons platform toe. We kijken uit naar deze nieuwe samenwerking die de beste oplossingen van beide bedrijven combineert en die naar klanten over heel de wereld brengt."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties