Nederlandse eventbureaus goed voor 180 miljoen euro omzet

Nederlandse eventbureaus goed voor 180 miljoen euro omzet

Branchevereniging IDEA pakt uit met haar jaarplan 2017, daarin enkele interessante cijfers over de eventsector. Zo waren de 50 IDEA-bureaus in 2015 goed voor 180 miljoen euro omzet, vonden 675 mensen hun baan bij de bureaus en voerde een IDEA-bureau gemiddeld 120 projecten uit voor zo'n 65 opdrachtgevers per bureau.

 

In een branche waar weinig harde feiten voorhanden zijn, bijvoorbeeld over de omvang van de markt, vormen de cijfers die IDEA jaar op jaar verzamelt een welkome aanvulling. Even een aantal van die harde data van de IDEA-bureaus op een rijtje:

  • 180 miljoen euro omzet in 2015 (+12,5% tov 2014)
  • 675 medewerkers, ruim 500 fte
  • Gemiddeld 12 medewerkers in vaste dienst
  • Gemiddeld 120 projecten voor 65 opdrachtgevers
  • 90% van de bureaus werkt naast de vaste medewerkers met freelancers

IDEA komt binnenkort met meer recente cijfers. "Op dit moment wordt er in opdracht van IDEA, door Effectmeting een marktonderzoek onder opdrachtgevers gehouden, waarvan de uitkomsten in het eerste kwartaal van dit jaar worden verwacht", verenigingsdirecteur Maarten Schram en voorzitter Eva Annokkee.

 


Eva Annokkee: "IDEA leden blijven voortdurend veel en mooi werk aanbieden. De sterkste cases en het beste werk komt nog steeds bij onze bureaus vandaan. Daar mogen we trots op zijn. Dit werk resulteert ook in constante groei bij onze leden, wat weer tot gevolg heeft dat er een vruchtbare markt is voor goede mensen." Maarten Schram: "Ook in 2017 grijpt IDEA elke kans aan de buitenwereld de kracht van live te laten voelen. Onze rol als belangrijkste ambassadeur van de branche nemen we uiterst serieus."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties