Congrescentrum Orpheus gaat verbouwen

Congrescentrum Orpheus gaat verbouwen

Deze zomer gaat Congrescentrum Orpheus flink verbouwen. De foyers en het restaurant krijgen een opknapbeurt. De werkzaamheden zullen begin september 2017 klaar zijn en zijn onderdeel van een meerjarenplan.


Congrescentrum Orpheus zal in juli beginnen met de herinrichting. Architect- en ontwerpbureau Tribe ontwikkelde de plannen in nauwe samenwerking met een projectteam van Orpheus. De opdracht: maak een toekomstbestendig ontwerp met efficiënte inzet van de al bestaande middelen, duurzame materialen en mogelijkheden voor een flexibele indeling van de ruimtes. Het eindresultaat voorziet in een volledig nieuw, duurzaam concept voor de foyer en het restaurant, waarin gedurfde keuzes worden gemaakt. 

 

De foyer blijft zijn ruime opzet behouden en de basis blijft hetzelfde; het interieur (de wanden, plafonds, meubilair en de bars) krijgt echter een grote metamorfose. "De ruimte kan flexibel ingedeeld worden, doordat de bars op verschillende punten in de foyer aangesloten kunnen worden. Zo kunnen we per evenement bekijken waar onze buffetten en bars het beste kunnen staan", aldus Meta Neeleman, directeur van Congrescentrum Orpheus. "De op maat gemaakte indeling leidt tot een zeer efficiënt gebruik van elke m2; meer ruimte voor stands, ontmoeting en lunches/diners en borrels voor grote gezelschappen (>300 gasten). Kortom: meer mogelijkheden en aandacht voor de wensen van de opdrachtgever."

 

"Er wordt daarnaast teruggegrepen op al het goede uit de jaren '60 en '70, de beginjaren van Orpheus. Veel warme aardetinten en verschillende materialen zoals koper en leer moeten, samen met beelden van de Veluwe, zorgen voor een warme en rustgevende uitstraling van ons pand."

 

Meerjarenplan
De herinrichting in de zomer staat niet op zichzelf. De aankomende jaren zal Orpheus stap voor stap vernieuwd worden; het volgende project is de eerste verdieping, waar de acht subzalen gevestigd zijn. Bovendien presenteert het team van Orpheus deze maand een geheel vernieuwde positionering, met een nieuwe brochure en bedrijfsfilm, waarin 'aandacht' een grote rol speelt. Wendy van den Hoeven, eventprofessional bij Orpheus, zegt hierover: "Aandacht voor onze opdrachtgever hebben we altijd gehad; het is ons vak om op een doeltreffende manier wensen en ideeën te vertalen naar inspirerende evenementen. De kracht van deze aandacht wordt nu nog sterker doordat we met deze herinrichting beter maatwerk kunnen verrichten. En daar ben ik ontzettend blij mee!"

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Wat kan de eventsector leren van Silicon Valley?

Wat kan de eventsector leren van Silicon Valley?

Hoe zorg je ervoor dat je gasten de nieuwe regels volgen op je evenement

Hoe zorg je ervoor dat je gasten de nieuwe regels volgen op je evenement

18 bloemdecoraties om je eventlocatie op te fleuren

18 bloemdecoraties om je eventlocatie op te fleuren

Advertenties