PRIMEUR in eventsector met 'online booking tool' van eventplanner.be /.nl

PRIMEUR in eventsector met 'online booking tool' van eventplanner.be /.nl

Hotels, restaurants, vluchten, … boeken we snel en eenvoudig online. Verschillende eventleveranciers via één platform boeken, was nog niet mogelijk. De eventsector bleek te complex. Tot nu. Want de innovatieve eventplanner.be /.nl 'booking engine' brengt daar radicaal verandering in.    

 

"Alle belangrijke aanbieders in de evenementensector zijn opgenomen in de eventplanner.be /.nl search engine. Dankzij de lancering van ons review systeem voor eventleveranciers en -locaties, evolueerden we de afgelopen jaren van portaalsite tot een TripAdvisor of Booking.com voor evenementen. Het enige wat nog ontbrak was de mogelijkheid om je cateraar, diskjockey, eventlocatie,... rechtstreeks online te boeken", vertelt managing director Kevin Van der Straeten.  

 

"Een eventleverancier boeken is een stuk complexer dan een hotelkamer. Toch is eventplanner.be /.nl erin geslaagd technologie te ontwikkelen die dit wél mogelijk maakt. Stel, je wil een dj boeken die gebruik maakt van onze booking engine. Deze tool houdt in realtime rekening met zijn beschikbaarheid, reistijden, op- en afbouw, de juiste muziekinstallatie, het aantal gasten, de beschikbare formules, ... Als bezoeker vraag je in enkele klikken een offerte, zie je beschikbaarheden en boek je meteen. Aan de voorkant ziet het er heel erg simpel uit, maar onder de motorkap zit erg knappe en ingewikkelde technologie."   

 

Evenementen in elkaar steken is een creatief proces. Een evenementenbureau inhuren met één druk op de knop zit er dus niet meteen in. Maar eenvoudige onderdelen van een event boeken in enkele muisklikken, zoals een vergaderzaal, diskjockey, cocktailcateraar, band, ... is voortaan dus wel mogelijk.

 

 

Test het nu meteen zelf uit!

Wil je de test-versie van onze booking engine zelf eens proberen dan kan je aan de slag met ons 'test bedrijf'. Klik op 'check beschikbaarheid' om te testen en boekingen aan te maken. Dit is een fictieve test-account, dus de boekingen zijn niet echt. Gebruik wel je echte login gegevens en e-mail adres zodat je de volledige flow kan testen. Loop je tegen dingen aan, zie je mogelijkheden om de tool nog gebruiksvriendelijker te maken? Laat het ons zeker even weten!

 

Het kan natuurlijk ook 'echter' dan met een testbedrijf. Cocktailcateraar Peter Grunewald van Grunewald.bar is het eerste eventbedrijf dat de boekingsmodule ook écht in gebruik genomen heeft. Zijn agenda en prijzen check je voortaan online en je boekt hem ook meteen. En dat zowel via eventplanner.be /.nl als via zijn eigen website. Hij heeft de module namelijk ook geïntegreerd in zijn site.

 

 

Voordelen voor organisatoren

Het spreekt voor zich dat deze booking engine nieuwe mogelijkheden biedt voor organisatoren. In enkele klikken zie je meteen de beschikbaarheid en offerte van een eventbedrijf op je scherm. Je kan eenvoudig vergelijken en meteen boeken. Je bespaart tijd en energie die je anders nodig hebt om overal offertes op te vragen. Toch gaat ook het persoonlijke contact niet verloren. Na een boeking zal het eventbedrijf nog steeds contact opnemen om de afspraken te overlopen zodat alles volledig naar wens verloopt op jouw evenement.

 

 

Voordelen voor eventbedrijven

Als eventbedrijf kan je rekenen op verschillende voordelen. Je spendeert minder tijd aan administratie, offertes maken en beschikbaarheid checken. Je maakt het voor je klanten makkelijker om te boeken, waardoor je omzet stijgt. Je kan de module zelfs integreren op je eigen website zodat ook jouw rechtstreekse site bezoekers gebruik kunnen maken van deze innovatieve tool om jou te reserveren.

 

 

Als eventleverancier BETA-tester worden

We zijn op zoek naar eventbedrijven en -locaties met een eenvoudig business model die mee willen werken aan de verdere ontwikkeling van de software. Als tester zal je als eerste gebruik kunnen maken van de booking engine. We denken aan eventlocaties die één ruimte verhuren, diskjockeys, bands, kleine cateraars, ... Later breiden we de test uit naar eventbedrijven met een complexer aanbod. De voorwaarde om je als tester kandidaat te stellen is dat je al over een uitgebreide bedrijfsfiche op onze website beschikt en dat je bereid bent om tijd vrij te maken voor een intake gesprek en feedback rondes. De setup kost (normaal € 250) nemen wij tijdens de BETA-fase op ons, de bijdrage voor het gebruik van de boekingsmodule start vanaf slechts € 29 per maand. Zin om mee te bouwen aan de toekomst van onze branche? Neem contact op en stel je nu meteen kandidaat.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De PFL-Group, totaalaanbieder van audiovisuele materialen, content en diensten

De PFL-Group, totaalaanbieder van audiovisuele materialen, content en diensten

Het einde van de festivalmunt? Wat zou dat betekenen voor jou als event organisator?

Het einde van de festivalmunt? Wat zou dat betekenen voor jou als event organisator?

Onverwacht: de gedurfde terugkeer van Fyre Festival

Onverwacht: de gedurfde terugkeer van Fyre Festival

Advertenties