Dief gaat aan de haal met 20.000 euro aan dj-materiaal

Dief gaat aan de haal met 20.000 euro aan dj-materiaal

Een man is vrijdag aan de haal gegaan met een partij dj-materiaal bij verhuurfirma AED in Willebroek. Het materiaal had een waarde van 20.000 euro. Opvallend: de man gaf zich uit als werknemer van een echte klant van AED.

 

Bij de AED Group in Willebroek liep donderdag een telefoontje binnen van een Nederlander die zei dat hij dj-materiaal nodig had voor een evenement in het Gentse. Omdat hij het materiaal nodig had in ons land, verkoos hij om het in Willebroek af te halen in plaats van in ons Nederlands filiaal. "Hij noemde de naam van een bestaande klant van ons bedrijf en bovendien gebruikte hij ook de naam van een echte medewerker van die klant", zegt PR-verantwoordelijke Filip Van Vlem van AED. "Wie een bestelling plaatst bij ons bedrijf, krijgt altijd nog een bevestiging via mail. En de man vroeg om die mail naar zijn privé e-mailadres te sturen. Hij had een Hotmail-adres aangemaakt. Om zeker te zijn hebben we de mail naar het bewuste Hotmail-adres gestuurd maar ook naar het mailadres van het bedrijf dat in onze bestanden zat."

 

 

Telefoontje net te laat

Gisterochtend kwam de Nederlander met een bestelwagen toe aan onze magazijnen aan De Veert in Willebroek en laadde zijn bestelde goederen in. "Maar toen hij nauwelijks enkele minuten vertrokken was bij ons bedrijf, kregen we een telefoontje van het bedrijf waarvan hij de naam had gebruikt. Zij hadden onze bevestigingsmail ook ontvangen en zeiden dat ze geen bestelling hadden geplaatst en ook niets afwisten van een evenement of fuif in de regio Gent."

 

De man kon aan de haal gaan met onderdelen om een lichtbrug op te bouwen maar ook met zeven professionele cd-spelers voor dj's. De waarde van de buit bedraagt 20.000 euro.

 

"Hij verplaatste zich met een bestelwagen Ford Transit van grijze kleur met Nederlandse nummerplaten. Die bleek hij gehuurd te hebben bij een Nederlandse verhuurfirma. "We roepen de mensen ook op om ons te melden wanneer iemand soortgelijk materiaal probeert te verkopen of wanneer iemand het op een zoekertjessites opmerkt", zegt Van Vlem nog.

 

Het gaat om hetvolgende materiaal:

  • 6x Prolyte Truss zwart H30V 2meter
  • 2x Pioneer DJM 900 Nexus2
  • 5x Pioneer CDJ2000 Nexus2

Bron: GVA 26/11 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Wicky Wicky [Wicky Entertainment]
Wicky Wicky [Wicky Entertainment]
New|2016-11-28 - 12:39u

Ik heb het gedeeld op mijn facebook.
Vraag om meerdere mensen het te laten delen.
Dan zal zoiets in toekomst minder snel gebeuren.
Ook zal het handig zijn als de serienummers bekend zijn.

Gr. Dj Wicky

Lees ook

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

 Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Van Ranst: "Festival deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"

Van Ranst: "Festival deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"

Advertenties