Bouw grootste hotel Benelux bij RAI gestartBouw grootste hotel Benelux bij RAI gestart

Met het symbolisch leggen van een enorme driehoekige steen, is de bouw van het hotel nhow Amsterdam RAI officieel van start gegaan. De eerste steen van het grootste hotel van de Benelux werd 'geplaatst' door Klaas de Boer (gemeente Amsterdam), Maarten Markus (NH Hotel Group), Gert-Wim Bos (COD), Paul Riemens (RAI Amsterdam) en Rem Koolhaas (OMA). 

 

De skyline van Amsterdam zal medio 2019 voorgoed veranderen met de komst van het iconische hotel nhow Amsterdam RAI. Met 650 kamers en 91 meter hoogte wordt nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux en dé plek op de Zuidas waar beursbezoekers, zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers 24 uur per dag zullen samensmelten. 

 

 

Spraakmakend ontwerp

Ontwikkelaar COD heeft samen met ontwikkelpartner Being Development aan OMA (het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas) opdracht gegeven voor een iconisch ontwerp dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. De prominente reclamezuil 'het Signaal' leverde de inspiratie voor het nieuwe hotel nhow Amsterdam RAI.

 

 

nhow

Het hotel wordt een nhow, het designlabel van NH Hotel Group. Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten is een verblijf in nhow een unieke beleving. nhow Amsterdam RAI biedt verschillende ruimtes en faciliteiten voor hotelgasten- en bezoekers, zowel zakelijk als privé. Op de tiende verdieping komt een luxe spa & wellness complex, waar gasten kunnen ontspannen met een fenomenaal uitzicht over Amsterdam. Meest bijzondere van het hotel is de bovenste verdieping, waar op 91 meter hoogte een restaurant, bar en high-end tv-studio worden ger­ealiseerd. Onder het hotel komt een parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto's.

 

 

Headquarter hotel

nhow Amsterdam RAI wordt de uitvalsbasis voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen. De RAI kan met het hotel haar concurrentiepositie op de internationale beurzen- en congresmarkt versterken en zo de spin-off richting de stad Amsterdam verder vergroten.

 

 

Meerwaarde voor de stad

Gemeente Amsterdam streeft naar een groter en gevarieerder hotelaanbod, beter verspreid over de stad en ziet grote meerwaarde voor de stad om op deze locatie in Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren. De Gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam kozen na een uitgebreide tender in april 2015 voor COD, Being, NH Hotel Group en OMA op basis van ontwerp, hotelconcept, duurzaamheid en financiën. De uitvoering van het project is in handen van Pleijsier Bouw.

29-10-2016

Comments

Meld je hier aan om te reageren

Jean-Pierre Cornelis [J.-P.'s Projects gcv]650 kamers en 200 perkeerplaatsen, op DIE locatie?...
Zoals gewoonlijk maakt men hier weer de klassieke fout; veel te weinig parkeerplaatsen voor zoveel hotelkamers, en dan wil men ook nog meetings aantrekken waarschijnlijk ? Aanpassen naar minimaal 600 parkeerplaatsen is de boodschap !

2016-11-08 - 04:12uLees ook

TivoliVredenburg is in bewegingTivoliVredenburg is in beweging
Verras je gasten met een 3D hologram op je evenementVerras je gasten met een 3D hologram op je evenement
Gigantische flash-advertenties voor je evenementGigantische flash-advertenties voor je evenement
Advertenties

In de kijker

Olympisch Stadion Amsterdam

Olympisch Stadion Amsterdam

De meest inspirerende locatie van Nederland.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-02Food & Beverage Assistent
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  West-Vlaanderen
 2. 07-02Event medewerker/ activiteiten(bege)leider (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 07-02Radarwerk zoekt planner
  Radarwerk
  Antwerpen