Stichting Artiesten Belangen Centrum gaat op in Kunstenbond

Stichting Artiesten Belangen Centrum gaat op in Kunstenbond

Het ABC (Artiesten Belangen Centrum) heeft besloten om ondergebracht te worden bij de Kunstenbond, de vakbond van de culturele en creatieve sector. Dat betekent dat het ABC, na bijna 25 jaar, gaat ophouden te bestaan.


"Tijdens de Corona-periode hebben we gezien hoe kwetsbaar en fragiel de creatieve sector in Nederland is. Een nieuw initiatief, nl. de oprichting van de Creatieve Coalitie, heeft ons geleerd dat je met goede ideeën en vereende krachten, zowel op politiek als op bestuurlijk niveau, een wezenlijke bijdrage kan leveren om tijden van crisis te doorstaan", vertelt ABC voorzitter Roel van Dongen.


"Versnippering binnen de branche leidt niet tot verbeteringen maar eerder tot onvoldoende daadkracht. Het gezegde 'Samen sta je sterk' is nog nooit zo belangrijk geweest voor de creatieve sector als juist nu in 2024, op de vooravond van een nieuw te vormen kabinet. Om het woord bij de daad te voegen heeft het ABC gezocht naar partners waarmee een samenwerking mogelijk is. In de Kunstenbond hebben wij een professionele partij gevonden die dat mogelijk maakt."


Sinds de oprichting in 1999 heeft het Artiesten Belangen Centrum zich, eerst als vereniging en vanaf 2017 als stichting, met veel passie en beleving ingezet voor de verdere professionalisering van de entertainmentbranche. Het Artiesten Belangen Centrum was voor menig artiest en muzikant een waardevolle gesprekspartner en organisator van beroepsondersteunende activiteiten. 


"Wij zijn zeer enthousiast dat we een oplossing hebben kunnen vinden om de continuïteit van de dienstverlening en informatievoorziening van het ABC te garanderen. In de Kunstenbond hebben we een professionele partij gevonden die dat mogelijk maakt. Het zijn niet alleen mensen met hart voor cultuur, ze hanteren ook nog eens zeer scherpe tarieven voor de diensten die ze aanbieden."

 

"Al onze 'know how' zal met Kunstenbond gedeeld worden en (oud) leden/aangeslotenen, relaties en contacten van het Artiesten Belangen Centrum zullen in staat worden gesteld om zich met toekomstige vragen, verzoeken en bespreekpunten tot de Kunstenbond te wenden. Wij zijn ervan overtuigd dat Kunstenbond de rol als ondersteuner en gesprekspartner voor ons netwerk met verve zal vervullen. Graag danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen 25 jaar!"

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Momice
Momice is nu onderdeel van Spotler
Momice|
2 mei 2024

Spotler Group kondigt vandaag de overname aan van Momice, ontwikkelaar van event registratie software. Het toevoegen van Momice aan het portfolio van Spotler Group past in de strategie van de Group om klanten te ondersteunen bij het inzetten en verbinden van diverse datagedreven marketingplatformen om maximale resultaten halen uit hun marketinginspanningen. 


Momice: specialist in event registratie

Momice, in 2012 opgericht, heeft zich ...

Lees meer

Like Reageer
Kevin Van der Straeten
Leader |eventplanner.net | 2 mei 2024

Congratulations Rutger & Momice team 🙌

Rutger Bremer
Leader |Momice | 3 mei 2024

thanks Kevin!

Like

Lees ook

Hoe organiseer je een luxe event?

Hoe organiseer je een luxe event?

6 teambuilding activiteiten in Oostende

6 teambuilding activiteiten in Oostende

Hans Anders & To The Point Events, good vibes only

Hans Anders & To The Point Events, good vibes only

Advertenties