Rollen draaien om: Dip op komst voor Nederlandse eventsector, België verwacht boost

Rollen draaien om: Dip op komst voor Nederlandse eventsector, België verwacht boost

Vorig kwartaal was het net omgekeerd. Toen stond België voor een dip en zou de Nederlandse eventbranche groeien. Die voorspelling van EventMonitor is ook uitgekomen, zo blijkt uit het rapport over het 3de kwartaal. Voor de komende 6 maanden draaien de rollen om.

 

Hoewel de eventsector in zowel België als Nederland de afgelopen 12 maanden verder groeit, rapporteert EventMonitor toch een opvallende dip: 32% van de Belgische eventbedrijven heeft het afgelopen jaar moeten inleveren. Dat is exact wat EventMonitor voorspeld heeft.

 

 

Barometer

In België verwacht 99% dat de markt de komende zes maanden minstens gelijk zal blijven. 32% verwacht zelfs groei. In Nederland daarentegen verwacht 37% een paar stappen achteruit te zullen moeten zetten.

 

Deze prognose kan mogelijk verklaard worden door de omgekeerde trend van het afgelopen jaar. De rollen draaien gewoon om. Bovendien herstelt de Belgische markt nog steeds van de aanhoudende terreurdreiging en de aanslagen op 22 maart in Brussel. Met de huidige prognose lijkt het erop dat de eventsector zich nu zal kunnen herstellen.

 

 

66% opdrachtgevers voorziet meer budget voor events

Maar liefst 66% van de opdrachtgevers verwacht dat hun budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen. Daarmee zijn de opdrachtgevers voor het eerst positiever dan de sector zelf. We moeten daarbij wel meegeven dat het over een trendmeting en niet over absolute bedragen gaat.

 

Daarmee mag de eventsector een nieuwe boost verwachten in het laatste kwartaal van 2016 en begin 2017. Maar 1 op 100 opdrachtgevers gaf aan te gaan snoeien in het budget voor evenementen.

 

 

Er is meerWe hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, erboven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

 

Download EventMonitorWil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


 

DOWNLOAD het rapport nu!

 

 

Gratis voor deelnemers en .PRO-leden

Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis. Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer je de eerstvolgende enquête kan invullen.

 

 

Over EventMonitorEventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures