Dip op komst voor Belgische eventsector, Nederland verwacht groei

Dip op komst voor Belgische eventsector, Nederland verwacht groei

Bijna 9 op 10 verwacht dat de Belgische eventsector de komende 6 maanden niet zal groeien. 19% verwacht klappen. In Nederland verwacht 32% groei voor de branche. Dat blijk uit de 18de editie van de EventMonitor barometer van eventplanner.be in Nederland en België.  

 

Een extra rondvraag in de Belgische markt leert ons helaas dat de daling minstens gelinkt is aan de aanhoudende terreurdreiging en de aanslagen op 22 maart in Brussel.

 

Vooral Brusselse eventsector in de problemen door #terreurdreiging
Vooral internationale meetings en congressen in Brussel liggen nog steeds erg moeilijk. De meeste locaties en bureaus hopen dat die markt vanaf september weer zal aantrekken (in de zomer gebeurt er sowieso niet veel), maar na de nieuwe aanslagen in Nice blijft iedereen voorzichtig en bleven de Belgen pessimistisch in hun voorspellingen. In andere Belgische regio’s blijken de prognoses een stuk positiever.

 

Vorig kwartaal hielden de opdrachtgevers nog positief aan voor België, maar helaas blijkt de impact van laffe terreurdaden nu ook door te wegen op de barometer voor de eventsector. Lees zeker ook deze nuchtere analyse van terreur op events.

 

Meer budget per persoon
Bedrijven spendeerden de laatste maanden meer budget per persoon bij hun bedrijfsevenementen. 70 euro per person lijkt zowat het magische getal geworden, waar dat vroeger nog 50 euro was. Maar liefst 24% geeft aan dit bedrag per persoon veil te hebben. 54% geeft meer uit (met pieken van 20% op 100 euro en 10% op 120 euro), terwijl 22% minder diep in de buidel tast.

 

Last-minute events worden uitzondering
We zien een opmerkelijke verschuiving dit jaar in de lead times bij events. Bedrijven beginnen duidelijk meer op tijd aan het plannen van hun events. 20% van de opdrachtgevers schiet pas minder dan 3 maanden voor het event plaatsvindt, uit de startblokken. Twee jaar geleden zaten we nog op 49%, en vorig kwartaal nog op 28%. Een mooie evolutie. Complexe evenementen hebben uiteraard nog steeds een doorlooptijd van 12 maanden of meer, dat is ondertussen 20% van alle events. 15% voorziet ondertussen 6 maanden voorbereiding.

 

Er is meer


We hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, erboven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

Download EventMonitor


Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


 

DOWNLOAD het rapport nu!

 

Gratis voor deelnemers en .PRO-leden
Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis. Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer je de eerstvolgende enquête kan invullen.

 

Over EventMonitor


EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

 

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures