Geef zelf een TED-talk in 5 stappen

Geef zelf een TED-talk in 5 stappen

Ben jij ook zo'n fan van de TED-talks? En droom je er van om zelf even hard te schitteren als spreker? Dan zetten we je hier alvast op weg met een 5-stappenplan.

 

Het rolt er vlot uit bij die TED-sprekers. Boeiende verhalen, pakkende getuigenissen, leerrijke betogen, ... Het lijkt wel of het allemaal geboren keynote speakers zijn die de vertelsels moeiteloos uit hun mouw schudden. Niets voor mij, denk je dan. Toch wel. Weet dat zeker niet elke TED-spreker een natuurtalent op het podium is. Integendeel. Als je weet hoe je het aanpakt, kan ook jij zo’n boeiende speech geven. Met deze 5 stappen geraak je al een heel eind.

 

  • Bepaal je boodschap - Breng een goed verhaal. Eentje waar je de mensen mee entertaint. Zodat ze het gevoel hebben dat ze er iets aan hebben. Verspil de tijd die jouw publiek je gunt, niet met platte promotiepraatjes. Een goed verhaal brengen gaat veel verder dan vertellen hoe goed je product of dienst is. Je brengt geen reclamespot, maar een echte beleving.
  • Vertellen is schrappen - Schrijven is schrappen hoor je wel vaker. Voor speeches geldt dat ook. Wees kritisch voor de informatie die je in je verhaal stopt. Blijf bij de essentie van je boodschap en begin niet onnodig uit te weiden. Durf te schrappen. Alles wat te ver afwijkt van je hoofdboodschap gaat voor de bijl. Focus op de essentie, dan houdt je publiek makkelijker zijn aandacht bij je ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties