Tomorrowland wil dubbel festivalweekend vanaf 2017Tomorrowland wil dubbel festivalweekend vanaf 2017

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de organisatie van Tomorrowland heeft nu officieel de vraag gesteld om vanaf 2017 het festival over twee weekends te organiseren in het domein De Schorre in Boom.

 

De gemeentebesturen van Boom en Rumst hebben het licht alvast op groen gezet en de organisatie is - in afwachting van een definitieve goedkeuring - al begonnen met de voorbereiding van een dubbele dertiende editie op 21, 22 en 23 juli en 28, 29 en 30 juli. "De twaalfde editie van Tomorrowland was er eentje om in te kaderen", begint de organisatie van Tomorrowland in een persbericht. "180.000 vrolijke gezichten van over gans de wereld genoten drie dagen van muziek, zon en de Belgische gastvrijheid."

 

Het is nu al uitkijken naar Tomorrowland 2017 en de organisatie heeft daarom de vraag gesteld om vanaf volgend jaar het festival over twee weekends te organiseren. "Zo kunnen we aan de enorme vraag naar tickets, van fans en van de buurt, tegemoetkomen. Ondertussen kregen we goed nieuws van de gemeentebesturen van Boom en Rumst en kunnen we starten aan de voorbereiding om het festival opnieuw twee weekends te organiseren vanaf volgende zomer."

 

De voorbereiding van alle vergunningen voor twee festivalweekends, verloopt vrijwel hetzelfde als de voorbereiding voor één weekend. "We vullen stap voor stap alle opgelegde voorwaarden in. De komende weken zitten we dus dikwijls rond tafel met alle betrokken overheden en veiligheidsdiensten."

 

Concreet zal het eerste weekend op 21, 22 en 23 juli plaatsvinden, aansluitend op 28, 29 en 30 juli zou dan het tweede weekend plaatsvinden.

 

 

Minder evenementen in De Schorre

Voor provinciaal domein De Schorre, waar het festival plaatsvindt, komen er enkele compenserende maatregelen. "Het belangrijkste actiepunt is de invoering van een maximaal aantal dagen voor grote evenementen. Het aantal grote evenementen wordt vastgezet op een strikt maximum van zeventien dagen per jaar, de zes festivaldagen van Tomorrowland inbegrepen. Daarnaast komt er een betere spreiding van het type evenementen."

Bron: GVA 13/09 via License2publish / Foto: Tomorrowland - 14-09-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Veel content tijdens EvenementContactVeel content tijdens EvenementContact
TivoliVredenburg is in bewegingTivoliVredenburg is in beweging
To The Point Events goes digital @your serviceTo The Point Events goes digital @your service
Advertenties

In de kijker

Singapore Tourism Board

Singapore Tourism Board

Trendy hotels en shops in Singapore

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-02Food & Beverage Assistent
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  West-Vlaanderen
 2. 07-02Event medewerker/ activiteiten(bege)leider (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 07-02Radarwerk zoekt planner
  Radarwerk
  Antwerpen