Topsport en zakelijke events in Omnisport Apeldoorn

Topsport en zakelijke events in Omnisport Apeldoorn

 

Nu de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn weer in gebruik is, maakt de locatie zich op voor een mooie toekomst. Met de pijlers Sport - Meetings - Events richt de multifunctionele accommodatie zich op een combinatie van topsport en zakelijke markt.

 

In 2016 zette Omnisport Apeldoorn zich internationaal nog sterker op de kaart met het hosten van de start van de Giro d'Italia. Toni Denneboom, vestigingsmanager van Omnisport: "Het is een bijzondere ervaring geweest voor het hele team. Geregeld kwamen de Italianen een bezoek brengen aan Omnisport aangezien wij de 'headquarter' waren. Met dit evenement hebben we laten zien hoe multifunctioneel Omnisport is. De roze trui van Tom Dumoulin en het bezoek van Koning Willem-Alexander waren natuurlijk de kers op de taart van de organisatie van dit evenement."

 

Sport

De wielerbaan wordt door zowel amateurs als professionals gebruikt. Het middenterrein - de Atletiekhal - kan multifunctioneel worden ingezet. Naast atletiek trainingen en wedstrijden zoals de Nederlandse Kampioenschappen, kan er ook volleybal, handbal, judo en tennis plaatsvinden. "Zo waren we o.a. gastheer van de Davis- en Fed Cup tennis, EK en World League Volleybal en NK Judo." De Topsporthal kan ook multifunctioneel ingezet worden. Naast volleybal is deze hal ook uitermate geschikt voor badminton, basketbal en tennis. "Met de uitzwaaiwedstrijd van de Nederlandse volleybaldames voor de Olympische Spelen vanRio en met de UCI Wereldbekerwedstrijd, de Lowlands Throwdown en de AFAS Tennis Classics in het vooruitzicht laten we zien dat Omnisport een absolute topsportlocatie is en blijft", vervolgt Toni.

 

Meetings

Dat vergaderingen en meetings steeds vaker worden gecombineerd met een sportieve activiteit merkt Omnisport ook. "Wat veel mensen niet weten is dat Omnisport zich uitstekend leent voor kleinere zakelijke evenementen", aldus Denneboom. "Een succesvolle formule is het combineren van een vergadering, congres of teamuitje met een sportieve activiteit, zoals een clinic. Op die manier wissel je serieuze zaken af met uitdaging. En daar zit veel overlap in: bij het baanwielrennen komt het aan op stuurvaardigheid, snelheid en tactisch inzicht. Het is een bijzondere ervaring en collega's kunnen op de fiets met elkaar de strijd aangaan. Omdat we goede contacten met de nationale selectie hebben die vrijwel dagelijks bij ons trainen, kunnen we vaak regelen dat er een renner aansluit bij de clinic."

 

Events

De derde pijler waar Omnisport op inzet is events. In de breedste zin van het woord. Van groot congres tot muziekconcert, van beurs tot bedrijfsfeest. Die diversiteit in combinatie met de unieke locatie zorgde in het verleden al voor bijzondere evenementen. Zo stond Marco Borsato in een volgepakt Omnisport, bezochten 2.500 bezoekers het VNG-congres en organiseerde het UWV een succesvolle beurs. "Als organiser moet je wel van uitdaging houden. Er is veel mogelijk, maar we zijn geen standaardlocatie. Dit maakt het ook leuk, en voor de bezoeker weer wat anders concludeert Toni Denneboom."

 

Mogelijkheden Omnisport Apeldoorn

Benieuwd welke mogelijkheden Omnisport nog meer heeft? Of wilt u uw vergadering, congres, bedrijfsfeest, muziekevenement of een ander evenement organiseren in Omnisport? Kijk dan op de website van Omnisport Apeldoorn:

www.organiseren-bij-libema.nl/locatie/omnisport-apeldoorn/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Nederland in strenge avondlockdown, België verbiedt privéfeesten

Nederland in strenge avondlockdown, België verbiedt privéfeesten

Advertenties