Twee Nederlanders sluipen vermomd als security binnen op TomorrowlandTwee Nederlanders sluipen vermomd als security binnen op Tomorrowland

Een valse security-outfit, een zonnebril en een speelgoedwalkietalkie: meer hadden twee Nederlanders niet nodig om zonder ticket binnen te geraken op Tomorrowland. "De grap van de eeuw", zo noemen ze het in hun reportage voor de Nederlandse zender Veronica.

 

Tomorrowland had door terreurniveau 3 strenge toegangscontroles aangekondigd. Het festival noemt het voorval "een spijtige en vervelende zaak".

 

Het duo filmde hun stunt voor 'Summertime: the bucket list', een programma voor Veronica. Het fragment is onder meer te bekijken op de Nederlandse nieuwswebsite GeenStijl. Hun avontuur begint op de parking in Boom waar ze zich volledig in het zwart kleden. De vloggers hebben duidelijk op de details gelet: op hun polo prijkt een V-logo, zoals dat vaak te zien is bij echte veiligheidsagenten. "Ik ga het bijna zelf geloven, als ik mezelf zo zie", merkt één van beiden op. "Ik heb drie lagen kledij aan, om breder te lijken", aldus de andere.

 

Onderweg naar het festivalterrein De Schorre komen ze verschillende controleposten tegen, waar ze nonchalant een gesprek voeren met de échte festivalmedewerkers. Hoewel ze op hun tocht geen enkele keer worden tegengehouden of aangesproken, vindt een van hen het toch 'doodeng'. Ze beseffen dat hun stunt bij terreurniveau drie zware gevolgen kan hebben.

 

Aan de ingang van het festivalterrein lijkt het bijna mis te gaan, wanneer het duo opmerkt dat de veiligheidsmensen een grijze polo dragen. Toch worden ze ook aan het laatste veiligheidshek zonder verdere vragen doorgelaten. "We zijn 200 man personeel, 50 man security, politie en honden voorbijgelopen. Dit is de grap van de eeuw!", klinkt het, voor het duo zijn vermomming inruilt voor een festivaloutfit en het op een dansen zet.

 

 

Zo gingen ze te werk

 

 

 

In een reactie op het filmpje laat Tomorrowland weten dat ze het voorval een vervelende en spijtige zaak vindt. Het festival kreeg immers uitgebreide complimenten van minister van Binnenlandse Zaken Jambon, over hun uitstekende veiligheidsaanpak.

 

"Zowel vanuit organisatie als de verschillende overheden hebben we onze uiterste best gedaan om een realistisch veiligheidsbeleid te voeren. We vinden nog steeds dat we erin geslaagd zijn om een zo veilig mogelijk festival te organiseren", aldus woordvoerster Debby Wilmsen.

 

"Deze actie van twee jongens op zoek naar erkenning doet (volgens ons) geen afbreuk aan ons beleid. We waren ons ervan bewust dat dit kon voorvallen. Een festival kan en mag geen hermetisch afgesloten burcht worden. Alleen vrezen we dat we er met dit soort nutteloze filmpjes wel toe gedwongen zullen worden."

 

Wilmsen stelt zich ook vragen bij de opbouw van het filmpje. "De beelden zijn zo gemonteerd, waardoor het lijkt dat de toegang heel vlot is gegaan. Maar wie de omgeving van het festival kent, weet dat ze vermoedelijk toch enkele keren werden tegengehouden. Anderzijds waren er geen tekenen dat de jongens als verdacht konden worden beschouwd: ze waren te voet, licht gekleed en hadden geen bagage bij.

 

Lees ook: Hoe Tomorrowland eventplanners blijft inspireren

Bron: De Redactie 01/07 via License2publish - 04-08-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - Hoe bereken je nu de ROI van je event in de praktijk?TIP! - Hoe bereken je nu de ROI van je event in de praktijk?
Met Vier in Bed als Teambuilding?!?Met Vier in Bed als Teambuilding?!?
Nieuwe eventlocatie in AntwerpenNieuwe eventlocatie in Antwerpen
Advertenties

In de kijker

Memory-Lane

Memory-Lane

Klaar voor een nostalgische duik in het collectieve geheugen? Memory-Lane pakt met uit met een vernieuwend event- en hospitalityconcept.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-04Sales/acount manager met ervaring
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen
 2. 05-04Stagiaire event medewerker (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 28-03Sales/account manager met ervaring
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  Antwerpen