Hoe Tomorrowland eventplanners blijft inspireren

Hoe Tomorrowland eventplanners blijft inspireren

Voor veel organisatoren is Tomorrowland een inspiratiebron. Terecht zo blijkt want het festival blijft zichzelf elk jaar weer vernieuwen.

 

Eerst en vooral is er natuurlijk de onovertrefbare aankleding van het festival met ook voor de kleinste details en mainstage als absoluut kroonjuweel. Dit is het adembenemende podium van dit jaar:

 

 

 

Tattoo

Wat denk jij er van om het logo van je event te tatoeëren op je gasten? De organisatoren van Tomorrowland vonden het alvast een goed idee en introduceren een Tomorrowland-tattooshop op het festivalterrein.

 

 

 

Partyflight

Deze is niet nieuw, maar het blijft wel cool om over een eigen event-vliegtuig te beschikken met DJ aan boord.

 

 

 

No junk-food

Op Tomorrowland kan je ook gewoon lekker eten. Je bent niet veroordeeld tot hamburgers, er is een toprestaurant en ook aan de verschillende eetkramen kan je rekenen op kwaliteit. De organisatie koos immers volop voor kwalitatieve street food, vanuit alle hoeken van de wereld. De tomaten komen uit Spanje, de aardbeien uit Hoogstraten, de chocolade van bij Callebaut. "We kiezen onze producten heel zorgvuldig", klinkt het. "We proberen echt voor kwaliteit te gaan. Goede ingrediënten zorgen voor betere producten. Dit is echt kwalitatieve streetfood. We selecteerden de koks op basis van hun verhaal en de smaak natuurlijk. De passie straalt ervan af."

 

Wil je helemaal los gaan dan is deze 15 liter fles champagne misschien wel iets voor jou (ons budget was helaas niet toereikend):

 

 

 

Thema feestje

Er is niemand beter in thema-feestjes dan Tomorrowland. Dit jaar draait alles rond 'The Elexir of Life' en dat weten de organisatoren magisch te vertellen in hun trailer hieronder. Dat is overigens ook een constante voor het festival, alle videootjes zijn echte pareltjes.

 

 

 

Maak van de nood een deugd

Met terreurdreiging niveau 3 moet ook Tomorrowland extra veiligheidsmaatregelen nemen. Onder andere extra bewakingscamera's en metaaldetectoren moeten de festivalweide veilig houden. Maar Tomorrowland zou Tomorrowland niet zijn mochten ze de metaaldetectoren niet in een mooie entree verwerken in plaats van gewoon dranghekken te plaatsen. Het is net dit ook voor detail dat het verschil maakt en waar je als organisator iets van kan leren.

 

Heb je op de festivalweide nog andere innovaties gezien? Laat het ons zeker weten!

Bron: GVA, HLN, ...

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Doorbraak voor ticketverkoop: Wat Ticketmaster's nieuwe toezegging betekent

Doorbraak voor ticketverkoop: Wat Ticketmaster's nieuwe toezegging betekent

Top 7 uitdagingen bij het organiseren van evenementen en hoe je ze overwint

Top 7 uitdagingen bij het organiseren van evenementen en hoe je ze overwint

Sectoronderzoek: vul de Event Confederation enquête in

Sectoronderzoek: vul de Event Confederation enquête in

Advertenties