Apple gaat filmen tijdens evenementen onmogelijk maken

Apple gaat filmen tijdens evenementen onmogelijk maken

Technologiebedrijf Apple heeft een patent gekregen op een technologie die het onmogelijk maakt dat het publiek tijdens concerten of andere evenementen foto's of video's maakt. Dat blijkt uit documenten van het Amerikaanse Patent and Trademark Office (PTO).


Op het podium plaats je een apparaat dat infraroodstralen uitstuurt. Beelden die door toeschouwers van het podium worden genomen, zullen daardoor alleen een zwart vlak tonen. Het blijft voor de aanwezigen wel mogelijk om van elkaar foto's of video's te nemen.


Organisatoren, muzikanten en andere performers vragen geregeld (tevergeefs) aan hun publiek geen foto's of video's te nemen. Eerder kwam Yondr al met een oplossing om smartphones te blokkeren op evenementen.

 

Apple diende voor de technologie vier jaar geleden al een dossier in bij het Amerikaanse patentbureau. Omdat de apparatuur alleen werkt wanneer de infrarode straal rechtstreeks op de camera wordt gericht, blijft het voor de aanwezigen dus nog altijd mogelijk om andere onderwerpen, zoals andere concertbezoekers, te fotograferen of te filmen.

 

In plaats van een zwart vlak te tonen zijn ook andere oplossingen mogelijk. Onder meer wordt het mogelijk de opgenomen beelden te voorzien van een watermerk dat niet meer kan worden verwijderd. Daarnaast kan de technologie volgens Apple ook voor andere activiteiten worden gebruikt. Daarbij wordt onder meer gewezen op de museumsector, waarbij meer informatie getoond wordt op het scherm over het object dat wordt bekeken of gefotografeerd.

Bron: express.be, Foto: USPTO

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties