Yondr blokkeert smartphones op evenementenYondr blokkeert smartphones op evenementen

We vinden het allemaal leuk om foto's en video's van evenementen, concerten, … te delen met onze smartphone. De smartphones staan echter de beleving en het zicht van de mensen achter je in de weg. En als organisator wil je niet altijd dat bepaalde informatie meteen naar buiten lekt. Start-up Yondr komt met een oplossing.

 

Komiek Dave Chappelle was het beu dat de grappen uit zijn show meteen op het internet verschijnen. "Als iedereen ze al gezien heeft koopt niemand nog kaartjes." Chappelle heeft een strikte 'geen telefoon'-policy tijdens zijn shows. Hij wil zijn publiek blijven verrassen, wat hem tegenwoordig niet meer lukt. Al tijdens de eerste show is er een zee van smartphones, die erna al zijn moppen mooi online zetten.  

 

Yondr is hiervoor de perfecte oplossing. Dit ingenieus systeem maakt gebruik van 'zakjes' waar de gasten hun smartphone kunnen in opbergen. Deze zakjes vergrendelen zichzelf zodra ze zich in een bepaalde zone bevinden. Tijdens de show kan de telefoon niet gebruikt worden, maar wie wil kan de zaal even verlaten waar het zakje ontgrendelt en de gsm terug uitgehaald kan worden. Zo kijken je bezoekers naar wat jij wil en niet naar hun scherm. Ook vermijd je zo dat bepaalde zaken vroeger dan gewild uitlekken.

 

Apart van de shows van comedians is het ook heel handig als je een lancering hebt van een nieuw product. Op deze manier kan je touren zonder dat er ooit een foto uitlekt. Handig voor je opdrachtgever, maar ook voor jou. Je kan rekenen op een lagere no-show, aangezien iedereen écht nieuwsgierig is (en blijft) en toch naar je evenement zal komen.

 

Op een congres is Yondr zeker ook toepasbaar. Je hebt de onverdeelde aandacht en geen hoofden die constant buigen naar de smartphone. Want geef toe, zo is het toch leuker voor iedereen?

16-12-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - Hoe kies je een partycateraar?TIP! - Hoe kies je een partycateraar?
Bespraar tijd bij het plannen van je volgende evenementBespraar tijd bij het plannen van je volgende evenement
Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 18-08Account Manager
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 3. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen