Line-ups dancefestivals blijven vrouwonvriendelijk

Line-ups dancefestivals blijven vrouwonvriendelijk

Wie er op let, kan het niet ontkennen. Ondanks dat er heel wat vrouwelijke topartiesten zijn, zie je ze niet zo vaak staan tussen de namen van hun mannelijke collega's.

 

Het Electric Daisy Carnival in Las Vegas zet bijvoorbeeld voor de eerste keer in 20 jaar (!) een vrouw aan het stuur van hun line-up. De Australische Anne Lunoe is de eerste die vanop het hoofdpodium de weide in lichterlaaie zal zetten en is hier heel blij om. Twee jaar geleden stond het vrouwelijke dj-duo Krewella er al hun mannetje op een zijpodium, dus het gaat zeker de goede kant op.

 

Ook in Australië kwam er commentaar op de line-up van het Spilt Milk festival in Canberra, die toppers zoals Flume en Client Liaison mag verwelkomen. Er zal hen die dag 1 vrouw vervoegen. Vera Blue. Twitter ontplofte eventjes bij de Aussies en vele vrouwelijke artiesten lieten aan de organisatie weten dat dit echt niet meer kon. Australië heeft zeker geen gebrek aan lokale topvrouwen, maar die zien we er niet vertegenwoordigd. Spilt Milk reageerde en zei dat ze in de toekomst die balans wat meer in de gaten zullen houden.

 

Vind je dit een ver-van-mijn-bed-show? Nee hoor, ook op Belgische bodem komt dit vaak genoeg voor. Charlotte de Witte draaide jaren onder de alomgekende artiestennaam Raving George, om beoordeeld te worden op haar dj-skills en niet op haar geslacht. In 2015 besloot ze om die naam te laten vallen en op te treden als Charlotte de Witte, omdat ze een reputatie opgebouwd had. Klinkt hallucinant, maar het heeft haar zeker geen windeieren gelegd.

 

Anno 2016 zit er nog altijd niet veel oestrogeen in de line-ups, maar we zien toch een kleine verbetering. Hopelijk blijven artiesten dit aankaarten zodat iedereen zijn talent kan tonen aan de wereld, of ze nu man of vrouw zijn.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties