Ultrasone eventcommunicatie is de oplossing waar we allemaal op gewacht hebbenUltrasone eventcommunicatie is de oplossing waar we allemaal op gewacht hebben

Als organisatoren willen we allemaal in real-time met onze gasten kunnen communiceren en ze updates over het programma versturen. Al snel bedachten we daarvoor klassieke event apps, maar die hebben wifi, 4G, ... nodig. Dat is niet altijd even eenvoudig beschikbaar…

 

De Amerikaanse app LISNR komt met een geniale oplossing: smart tones! En het goede nieuws is dat je er helemaal geen speciale beacons of hardware voor nodig hebt. Hoe werkt het? Via de gewone geluidsapparatuur, die je toch al op je event hebt, stuur je naast je muziek of presentatie tegelijkertijd ook ultrasone codes door die wij niet met het blote oor kunnen horen, maar de app wel kan ontvangen.

 

Zo kan je op je congres, festival, evenement of beurs notificaties naar alle gasten sturen of gewoon een welkomstberichtje sturen. Door ‘mee te reizen’ op geluidsgolven, komen deze notificaties op de apparaten van je bezoekers toe. Ook zij hebben dus geen speciale apparatuur nodig en zijn niet langer afhankelijk van een vaak overbelast netwerk.

 

Alles met geluidsgolven is geschikt. Je kan deze smart tones met eender wat meesturen. Via je speakers, via livestreaming, schermen aan de ingang, ... Wie denkt dat deze tones storend zullen zijn, heeft het mis. Ze zijn niet hoorbaar, zelfs voor onze trouwe viervoeters niet. Je kan ze zelfs via informatieve schermen inzetten die verder helemaal geen geluid uitzenden.

 

Ook 'dichtbij' info

Omdat je zelf bepaalt welke codes je op welke speakers uitzendt, kan je de Smart Tones ook als alternatief voor iBeacons inzetten. Op die manier kan je gasten laten weten waar de dichtstbijzijnde toiletten zijn, welk optreden/spreker in de buurt zal beginnen, ...

 

Bezoekers hoeven de app enkel gedownload te hebben, daarna doet LISNR de rest. Bluetooth, wifi en bereik hoeven dus niet aan te liggen, dit bewijst het bedrijf zelf door de meeste van hun testen uit te voeren op apparaten die in vliegtuigmodus staan. Simpel, niet opdringerig en vernieuwend: voor jou én je bezoeker!

 


www.lisnr.com

04-06-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe run je een multidisciplinair congres?Hoe run je een multidisciplinair congres?
BREAKING: vakbeurs Event stoptBREAKING: vakbeurs Event stopt
Hoe ontwerp je de 'journey' van bezoekers van begin tot eind?Hoe ontwerp je de 'journey' van bezoekers van begin tot eind?
Advertenties

In de kijker

Festivak

Festivak

Dé vakbeurs voor (publieks)evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 21-09Travel Designer België
  FAME Travel Designers
  Antwerpen
 2. 13-09Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 3. 11-09Sales/Account Manager
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen