Ultrasone eventcommunicatie is de oplossing waar we allemaal op gewacht hebben

Ultrasone eventcommunicatie is de oplossing waar we allemaal op gewacht hebben

Als organisatoren willen we allemaal in real-time met onze gasten kunnen communiceren en ze updates over het programma versturen. Al snel bedachten we daarvoor klassieke event apps, maar die hebben wifi, 4G, ... nodig. Dat is niet altijd even eenvoudig beschikbaar…

 

De Amerikaanse app LISNR komt met een geniale oplossing: smart tones! En het goede nieuws is dat je er helemaal geen speciale beacons of hardware voor nodig hebt. Hoe werkt het? Via de gewone geluidsapparatuur, die je toch al op je event hebt, stuur je naast je muziek of presentatie tegelijkertijd ook ultrasone codes door die wij niet met het blote oor kunnen horen, maar de app wel kan ontvangen.

 

Zo kan je op je congres, festival, evenement of beurs notificaties naar alle gasten sturen of gewoon een welkomstberichtje sturen. Door ‘mee te reizen’ op geluidsgolven, komen deze notificaties op de apparaten van je bezoekers toe. Ook zij hebben dus geen speciale apparatuur nodig en zijn niet langer afhankelijk van een vaak overbelast netwerk.

 

Alles met geluidsgolven is geschikt. Je kan deze smart tones met eender wat meesturen. Via je speakers, via livestreaming, schermen aan de ingang, ... Wie denkt dat deze tones storend zullen zijn, heeft het mis. Ze zijn niet hoorbaar, zelfs voor onze trouwe viervoeters niet. Je kan ze zelfs via informatieve schermen inzetten die verder helemaal geen geluid uitzenden.

 

Ook 'dichtbij' info

Omdat je zelf bepaalt welke codes je op welke speakers uitzendt, kan je de Smart Tones ook als alternatief voor iBeacons inzetten. Op die manier kan je gasten laten weten waar de dichtstbijzijnde toiletten zijn, welk optreden/spreker in de buurt zal beginnen, ...

 

Bezoekers hoeven de app enkel gedownload te hebben, daarna doet LISNR de rest. Bluetooth, wifi en bereik hoeven dus niet aan te liggen, dit bewijst het bedrijf zelf door de meeste van hun testen uit te voeren op apparaten die in vliegtuigmodus staan. Simpel, niet opdringerig en vernieuwend: voor jou én je bezoeker!

 

www.lisnr.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Beste vacatures vind je op eventplanner.net

Beste vacatures vind je op eventplanner.net

Hoe zorg je ervoor dat mensen fysieke evenementen weer gaan vertrouwen?

Hoe zorg je ervoor dat mensen fysieke evenementen weer gaan vertrouwen?

Vanaf 30 juni evenementen met 100% capaciteit in Nederland

Vanaf 30 juni evenementen met 100% capaciteit in Nederland

Advertenties