6 tips voor een vlotte shuttledienst op je event6 tips voor een vlotte shuttledienst op je event

Transport van en naar je locatie, bepaalt voor een groot stuk mee het succes van je evenement. Vermijd zeker lange wachttijden en vertragingen. Hoe je dat aanpakt? We geven je 6 tips. 

 

Maak de shuttledienst voor je deelnemers zo comfortabel mogelijk. Laat hen niet te lang wachten, houd het ritje kort en leg hen in de watten met een vriendelijke service. Deze tips zetten je op weg: 

 

1. Stem je transportmiddel af op je deelnemers 

Verzamel op voorhand zoveel mogelijk informatie over je gasten en hun transportbehoeften. Over hun leeftijd, mobiliteit, bagage, ...? Kunnen ze allemaal samen in een grote bus, of zet je ze beter apart, in kleine shuttles? Aan de hand van deze informatie, kies je het juiste type vervoermiddel. 

 

2. Voorzie meer plaatsen dan nodig 

Dan moet de bus niet helemaal vol zitten vooraleer ze vertrekt en hoeven passagiers geen uren te wachten tot iedereen is ingestapt. Zeker als mensen terug naar huis gaan, willen ze zo vlug mogelijk vertrekken. Als je verschillende keren heen en weer rijdt, worden de wachttijden korter. 

 

3. Houd een reserve bus stand-by 

Dat is altijd handig voor onvoorziene omstandigheden. Als je plots tussendoor een VIP moet vervoeren. Of een gast moet buiten de voorziene planning op een bepaalde bestemming geraken. Heb je een reserve bus stand-by, dan kan je hier vlot mee weg zonder de normale planning in de war te brengen. 

 

4. Stem je planning af op timing, niet op afstand 

Ook al is de afstand tussen de opstapplaats en de eventlocatie niet zo ver, toch kan het een tijdje duren eer die afstand is afgelegd. Je houdt dus beter rekening met de tijd die de bus nodig heeft om de afstand af te leggen, om te draaien en passagiers te laten op- en afstappen. Test je parcours uit. Zoveel mogelijk op hetzelfde moment en in dezelfde omstandigheden als dan wanneer je evenement echt plaatsvindt. Houd rekening met weer, verkeersdrukte, andere events in de buurt en veiligheid. Gebruik een chronometer, rijd verschillende keren over en weer en bereken de gemiddelde tijd. 

 

5. Zet vriendelijk en professioneel personeel in 

Stel een verantwoordelijke voor het transport aan. Hij houdt de touwtjes in handen en communiceert met de chauffeurs en het begeleidend personeel. Geef de begeleiders herkenbare kledij, zodat ze makkelijk aanspreekbaar zijn. 

 

6. Let op details 

Laat de bus ruim voor vertrek afkoelen of opwarmen zodat je passagiers in ideale omstandigheden reizen. Zorg voor aangepaste muziek of een korte eventpresentatie in de shuttles. Informeer via de intercom of de temperatuur goed is. Mooie extraatjes: voorzie flesjes water, paraplu's en spoor de eigenaars van vergeten voorwerpen op.

01-06-2016

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Jeffrey de Lizer [SnelleVliet Touringcars]Goede tips maar ik mis er toch nog 2.
7. Zorg voor goede en heldere informatie naar de passagiers toe. Tijden en opstappunten
zijn daarin cruciaal.
8. Hou er rekening mee dat een bus langzamer door het verkeer gaat dan een auto, kijk ook of de route geschikt is en er geen krappe bochten etc zijn.

2016-06-06 - 11:31u

Kevin Van der Straeten [Pink Minds Media bvba]Dag Jeffrey, dat zijn er inderdaad nog 2 heel erg goede! Dank om het te delen.

2016-06-06 - 11:38uLees ook

5 fouten bij het maken van een eventwebsite5 fouten bij het maken van een eventwebsite
5 gevaarlijke mythes over eventprofessionals5 gevaarlijke mythes over eventprofessionals
Indrukwekkend event: Storytelling op je bord!?Indrukwekkend event: Storytelling op je bord!?
Advertenties

In de kijker

LEDskin®

LEDskin®

Maak van je beursstand een echte hotspot.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-12International Sales Manager
  MTD Nederland bv
  Noord-Brabant
 2. 11-12Business Development Manager België
  Via Futura bvba
  Antwerpen
 3. 11-12Business Development Manager Nederland
  Via Futura bvba
  Utrecht